Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатстването за саниране на жилища се удължава

Срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“ е удължен до 17:00 часа на 28 март 2024 г., включително. Така се дава възможност сдружения на собственици, които по различни причини, включително административни, не са успели да кандидатстват за финансиране до момента, да го направят.

Документите по процедурата за кандидатстване остават същите, както досега, като от Областен информационен център – Благоевград напомнят, че към тях трябва да се приложи допълнително решение на общото събрание на етажната собственост, че съсобствениците са съгласни да осигурят 20% съфинансиране за изпълнение на мерките за енергийна ефективност.

22 сдружения на собственици от Благоевградска област са подали заявления за участие във втория етап на процедурата за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд до края на деня вчера. Най-голям до сега е броят на кандидатите от областния център – 11 на брой. Сдруженията на 9 сгради от Гоце Делчев също вече са подали документи за кандидатстване, както и по 1 в Сандански и Разлог. Подадените предложения за инвестиции в цялата страна са малко над 200.

 

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стартира ремонтът на ул. "Елин Пелин" в Благоевград

От днес стартира ремонтът на ул. "Елин Пелин" в Благоевград. "След приключването му значително ще се подобрят условията за хората, които живеят там, особено в дъждовни дни като днешния", написа във фейсбук кметът Методи Байкушев. Той уточни, че улицата, която в момента е на земна основа, ще бъде асфалтирана, ще бъдат изградени тротоари, ще се..

публикувано на 15.05.24 в 15:50

В Благоевград: Работна среща за подготовката на изборите

Областният управител на област Благоевград Георги Динев проведе  работна среща, свързана с организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. На срещата бяха поканени представители на РИК – Благоевград, ръководители на..

публикувано на 15.05.24 в 15:43

Кметът на Разлог се срещна с ученици

Днес, в модерния образователен център в сектора „Земеделие“ – Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство – Разлог се проведе поредната вълнуваща среща на кмета на община Разлог Красимир Герчев с абитуриенти и ученици. Директорът на училището Татяна Динчева представи новите постижения на училището, което създава специалисти,..

публикувано на 15.05.24 в 14:38

В ЮЗУ: Наука – образование - бизнес

Изключително авторитетно изложение на компании и фирми от различни сектори на българската икономика се проведе днес в ЮЗУ в Благоевград. Форумът „Кариерни предизвикателства“ привлече вниманието на студентите от висшето училище за среща с евентуални бъдещи работодатели. Над 30 бяха представителствата, които имаха свои импровизирани..

публикувано на 15.05.24 в 14:32

Проблемите и бъдещето на библиотеката дискутираха в Кюстендил

Проблемите и бъдещето на библиотеката в Кюстендил бяха осъдени днес на дискусия под надслов "Библиотеките по-нужни от всякога". Тя е част от Националната библиотечна седмица, която се организира за 18-а поредна година от Българската библиотечно-информационна асоциация. На форума директорът на библиотеката в Кюстендил София Пейчева каза, че целта е..

публикувано на 15.05.24 в 14:25

Ден на отворените врати в ЮЗУ

Ден на отворените врати се проведе в Югозападния университет ,,Неофит Рилски”. На събитието пред бъдещите кандидат-студенти бяха представени специалностите, които предлага университетът. Студенти от различни факултети представиха пред бъдещите си колеги професионалните направления и образователни програми. Велимира Венкова от Факултета..

публикувано на 15.05.24 в 13:49

Чистят река Драговищица от битови отпадъци

Почистване от битови отпадъци на река Драговищица в участъка от село Драговищица, срещу течението до стената на едноименния мини ВЕЦ, в близост до митническия пункт "Олтоманци" организира Сдружение "Балканка". Акцията ще се проведе на 18 май в 20 километров участък. Инициативата цели и да заостри вниманието върху няколко основни проблема - незаконния..

публикувано на 15.05.24 в 13:23