Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изкопни дейности в Перник предизвикаха свличане до жилищна сграда

Изкопни дейности в непосредствена близост до жилищен блок в Перник предизвикаха свличане на земна маса. Инцидентът е от снощи, алармират обитателите на сградата, които се страхуват да не пропадне блока им.

Строителството е започнало през януари, разказват живущите. Оттогава започват и неволите им. Освен, че изкопът се пълнел с вода, а достъпът за колите им бил ограничен заради строителството, е имало и пропадане на част от улицата от другата страна на изкопа,както и на участък от преминаващата непосредствено до него велоалея. При снощното срутване обитателите на блока, първоначално решили, че става земетресение. Хората се опасяват, че сградата ще пропадне. За инцидента са сигнализирани институциите, а живущите в блока са разпитвани и в полицията.

 Ръководителят на регионалната ДНСК Васил Мария отказа информация с мотив, че трябва да се направи запитване в пресцентъра на централата в София. Оттам обещаха отговор след като бъде извършена проверка. По неофициална информация след снощния инцидент строежът е спрян и е издадено предписание за укрепване на изкопа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Електроцентралите в Югозападна България продължават работата си

Електроцентралите в Югозападна България продължават работата си. Това каза в интервю за Радио Благоевград  Марио Нинов, председател на Националния стачен комитет на КТ „Подкрепа“. Информацията идва на фона на новините, че в ТЕЦ „Марица Изток 3“ са започнали съкращения на специалисти. 80 души в края на миналата седмица са получили своите..

публикувано на 15.05.24 в 12:47

С 3,5% нараства средната работна заплата

През първото тримесечие на тази година средната работна заплата за страната достига 2198 лева, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). Тя нараства с 3,5% в сравнение с края на миналата година и с малко под 17%  на годишна база.  В столицата средната заплата надхвърля 3000 лева. Икономическите дейности с най-високи средни заплати за..

публикувано на 15.05.24 в 12:31

Полицията в Перник с мерки за абитуриентските балове

Полицията в Перник предприе мерки за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата по време на предстоящите абитуриентски балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май в областта. Мерките са координирани с Регионалното управление на образованието, с ръководствата на училищата, общините и охранителните фирми,..

публикувано на 15.05.24 в 12:23

Кмет на село е застрашен от отстраняване от длъжност

Кметът на дупнишкото село Бистрица Христо Христов е застрашен от отстраняване от длъжност заради търговска дейност. Сигнал до Общинската избирателна комисия е подаден от Милен Попов. В него се посочва, че Христов е вписан в Търговския регистър като едноличен търговец. 6 месеца след встъпването му в длъжност, той не е предприел никакви действия за..

публикувано на 15.05.24 в 10:59

38 288 заявления за гласуване в чужбина: Най-много в Турция

38 288 са потвърдените заявленията за гласуване извън страната подадени от наши сънародници през електронната система на ЦИК . В полунощ изтече срокът за подаването им, най много са те от Турция – 23 500,  а от Германия малко над 2 700. До дни ЦИК ще обобщи и заявленията, подадени до посолствата ни, и ще определи местата и броят на секциите зад..

публикувано на 15.05.24 в 10:27

Кметът на Дупница определи местата за поставяне на агитационни материали

Кметът на Дупница издаде заповед, с която регламентира поставянето на агитационни материали за предстоящите избори на територията на общината. Разрешена е агитацията на подпорните стени на старите гробища, зад Военния клуб и към Градската градина. Предизборни плакати може да се поставят и на металните огради срещу бившия Учителски институт и при..

публикувано на 15.05.24 в 09:56

Започва приемът на заявления за Натура 2000

От днес започва приемът на заявления за подпомагане по две от интервенциите, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието  - "Плащания за земеделски земи в зони от Натура 2000“ и "Плащания за райони, изправени пред природни или други специфични ограничения“. По интервенцията "Плащания за земеделски земи в зони от Натура 2000“ стопаните се..

публикувано на 15.05.24 в 09:24