Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сградата на Община Благоевград ще бъде осветена символично в цветовете на българското знаме и на НАТО

На 29 март – датата, на която преди 20 години страната ни стана член на НАТО, в 19:00 часа сградата на Община Благоевград ще бъде осветена символично в цветовете на българското знаме и на НАТО. 

Инициативата е част от Националната програма за отбелязване на тази важна за България годишнина.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С Велики понеделник започва Страстната седмица

От понеделник след Цветница започва Страстната седмица за православните християни. Наречена още "Седмицата на страданията", тя е последната седмица от земния живот на Иисус Христос. Последната седмица на Великия пост църквата нарича Страстна седмица, защото тя е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на християнския спасител..

публикувано на 29.04.24 в 07:34

В Западна - слънчево и топло, в Източна - хладно и дъждовно

Днес над Западна България ще бъде слънчево. Над източните райони от страната ще има значителна облачност с валежи от дъжд. В следобедните часове над Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там също ще превали.  Вятърът от изток, в източната половина от страната от север-североизток ще се усили, ще бъде..

публикувано на 29.04.24 в 07:03

Златен медал за Найден Димитров от БК" Лъвовете"

Найден Димитров, състезател на Боксов клуб „Лъвовете“- Петрич, стана републикански шампион в категория до 63 кг, която за състезателя е напълно нова. Златото Найден спечели на Държавния личен шампионат за юноши. В категорията на петричанина участваха общо трима шампиони на България. Найден Димитров записа името си в шампионата и като единствения..

публикувано на 28.04.24 в 16:48

АПИ предприема мерки за укрепване на съоръжението при 16-ти км в посока София на АМ „Струма“

Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма" при 16-ти км, в  платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена. Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел „Даскалово“, път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За улеснение на придвижването по пътя  София - Перник..

публикувано на 28.04.24 в 14:52

Борисов от Петрич: След изборите има варианти, но с Денков "не може да се преговаря"

 След изборите има варианти, но с Денков "не може да се преговаря", това заяви Бойко Борисов при  посещение в село Рупите. Той бе там по повод инициативата на ГЕРБ "Да пуснем корени в България", организирано от младежката организация на партията в Благоевград. В събитието участваха членове на ГЕРБ, депутати и евродепутати от партията.  По традиция..

публикувано на 28.04.24 в 14:31

Ограничение на АМ "Струма" заради срутване

Временно движението по АМ „Струма" при км 16, в  платното за София се осъществява в изпреварващата лента поради срутване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Обходният маршрут за леки автомобили е от пътен възел „Даскалово“,  път I-1 Перник – Владая – София. Тежкотоварните автомобили в посока София се движат по АМ „Струма" при км 16 само в..

публикувано на 28.04.24 в 11:11

Цветница е!

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Ерусалим. Дни преди своята Кръстна смърт Исус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е установена традицията в храмовете да се раздават осветени върбови клонки. Празникът се нарича още Връбница..

публикувано на 28.04.24 в 08:14