Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 7 000 души от област Перник ще получат хранителни пакети от БЧК

Над 7 030 уязвими жители на област Перник ще получат хранителни пакети по Програмата за храни и основно материално подпомагане, съобщи регионалният директор на БЧК Наталия Минева.

Списъците са изготвени и предоставени на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и управляващият орган по програмата. Пакетите ще бъдат раздавани по общини, по изготвен и утвърден график. 

Раздаването започна от вчера в общините Ковачевци и Земен. От 8 април ще раздават пакетите в община Трън, от 16 април - в Брезник, а от 18 април - в Радомир. В най-голямата община Перник ще бъдат разкрити два пункта - в кв. „Изток” и в централната част на града. Пунктовете ще работят съответно от 10-и и от 11-и април. Пакетите с храни включват 15 вида продукти от първа необходимост. По същата програма през месец юни предстои нов транш. Тогава ще бъдат раздавани хигиенни материали, каза Минева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва приемът на заявления за Натура 2000

От днес започва приемът на заявления за подпомагане по две от интервенциите, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието  - "Плащания за земеделски земи в зони от Натура 2000“ и "Плащания за райони, изправени пред природни или други специфични ограничения“. По интервенцията "Плащания за земеделски земи в зони от Натура 2000“ стопаните се..

публикувано на 15.05.24 в 09:24

Министрите разглеждат доклада за бюджета за първото тримесечие

По време на заседание на Министерски съвет (МС) днес служебното правителство ще одобри днес доклад за изпълнението на държавния бюджет през първото тримесечие на годината. Министрите се събират на заседание и ще осигурят допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата. С решения ще се отчуждават имоти за нуждите на модернизацията на..

публикувано на 15.05.24 в 09:20

Облачно и дъждовно време

Днес облачността ще остане предимно значителна, ще има и валежи от дъжд, на повече места в западната половина на страната. В отделни райони, главно в Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са временно интензивни. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, максималните - между 13° и 18° градуса.

публикувано на 15.05.24 в 07:03

Модно ревю в Градската художествена галерия

Студенти от специалност „Мода“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ представиха над 100 тоалета от 17 колекции на годишното си модно ревю. Празник на модата и красотата показа нестандартните и свежи идеи на младите дизайнери.  За трета поредна година студентите от Факултета по изкуствата представиха своя талант. Ръководителят на Катедра „Изобразително..

публикувано на 14.05.24 в 19:10

В ЦИК представиха бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия показа хартиените бюлетини за вота на 9 юни.  Тази за избор на депутати е със зелени надписи и защитна линия на гърба в същия цвят, а тази за избор на евродепутати - със сини надписи и защитна линия. Бюлетините са с дължина около половин метър и ще се сгъват по стандартния начин. При гласуване с машина на началния..

публикувано на 14.05.24 в 15:54

Трудова борса за хора в неравностойно положение в Кюстендил

Специализирана трудова борса за хора в неравностойно положение отвори врати днес в кюстендилското читалище "Братство". По време на борсата 10 фирми от Кюстендил представиха пред търсещите работа дейността си и възможностите за разкриване на работни места. Обявените работни места на трудовата борса бяха 105 в представените сектори като..

публикувано на 14.05.24 в 15:34

Обсъдиха развитието на здравеопазването в Кюстендил

Въвеждането на безплатни консултации с лекари-специалисти от страната с цел профилактика, изграждане на Дом за възрастни хора, създаване на Център за долекуване на пациенти, претърпели инсулти и инфаркти, и Лечебно-диагностичен център за комплексни стоматологични рехабилитации, бяха обсъдени на кръгла маса, посветена на развитието на здравеопазването в..

публикувано на 14.05.24 в 15:31