Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Разлог закупи мотометачна машина

Снимка: Община Разлог

В насока подобряване условията на живот и опазване на околната среда, Община Разлог закупи мотометачна машина за нуждите на Общинско предприятие “Благоустройство и чистота”.
Новата придобивка, отговаряща на екологични стандарти, подпомага почистването на общинската пътна мрежа, облекчавайки графиците за извършване на услугите и разширявайки техния обхват - във всички населени места.
Процесът на услуги се оптимизира, благодарение на характеристиките на закупената машина - Екологичен стандарт Евро 6 на двигателя и в пъти по-голяма мощност - в сравнение със старата машина, както и двустранна прахосмукачка, три броя четки, воден резервоар, опция за самостоятелно изсипване на отпадъци в контейнери.
Първият етап при експлоатацията на новата техника обхваща почистване на централните улица в Разлог и малките населени места, съобщиха от пресцентъра на общината.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

7,73% избирателна активност в община Дупница

7,73% е избирателната активност до 11часа в община Дупница.  За народни представители вече са гласували 3 059 души, а за евродепутати – 2 855. За сравнение, на предишните парламентарни избори до същия час активността е била 8,16%. Най-активни традиционно са избирателите в малките села. В Крайни дол правото си на вот са упражнили 37% от жителите, в..

публикувано на 09.06.24 в 11:35

4 % е избирателната активност към 9 часа

4 % е избирателната активност към 9 часа, малко по-висока спрямо предходните избори, които се проведоха на 2-ри април 2023 г., когато към този час избирателната активност е била 3,6 %,съобщи за Радио Благоевград Яница Петкова от социологическата агенция "Галъп интернешънъл болкан", която е партньор на БНР в отразяването на вота 2 в 1. Избирателната..

публикувано на 09.06.24 в 11:13

Изборният ден в Благоевград започна с леко напрежение

Изборният ден в Благоевград започна с леко напрежение Изборният ден в Благоевград започна с леко напрежение, защото и след 7 ч. продължиха смените на членове на Секционни избирателни комисии, практика, която се наблюдаваше още преди изборите две в едно. Въпреки това, в някой секции изборите започнаха нормално. Например, в 25 СИК във Второ основно..

публикувано на 09.06.24 в 09:58

Неявили се членове на СИК в Перник

В спокойна обстановка е започнал изборният ден в област Перник. В няколко секции  е имало единични случаи на неявили се членове на секционни комисии, но кворумът не е бил нарушен и секциите са отворили навреме, съобщи председателят на РИК Румяна Петрова. В първия час след старта на изборите  не са постъпвали сигнали за проблеми с машините, както и за..

публикувано на 09.06.24 в 09:17

Изборният ден на територията на област Кюстендил започна нормално

Изборният ден на територията на област Кюстендил е започнал нормално, каза Венцеслав Механджийски, председател на Районната избирателна комисия в Кюстендил. Всички секции са отворени навреме, състаите им са пълни, казаха от РИК.  Само една машина към 7.00 часа не е сработила, тя е в Кюстендил и там гласуването става с  хартиени бюлетини. На..

публикувано на 09.06.24 в 08:39

Изборният ден в Дупница започна навреме

Всички секции в община Дупница са отворени навреме.  Няма смени на членове на комисии в последния момент, съобщи председателят на РИК - Кюстендил Венцислав Механджийски. 39 573 души имат право на глас за народни представители. Избирателите за Европейски парламент са 39 070. Изборните секции в община Дупница са 72. 4 от тях са с променени места. 43-та..

публикувано на 09.06.24 в 08:23

В 26 стационарни секции гласуват в Симитли

12 181 са избирателите в Община Симитли за Европейски парламент. Право на глас за Народно събрание имат 12 387 избиратели. В 26 стационарни и в 3 подвижни секции ще гласуват избирателите в Община Симитли. В 19 от тях се гласува с машини и с хартиени бюлетини, в останалите 10 само с хартиени. Най-голяма е секция номер 4 в Симитли с 887 избиратели.

публикувано на 09.06.24 в 08:21