Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов от Петрич: След изборите има варианти, но с Денков "не може да се преговаря"

 След изборите има варианти, но с Денков "не може да се преговаря", това заяви Бойко Борисов при  посещение в село Рупите. Той бе там по повод инициативата на ГЕРБ "Да пуснем корени в България", организирано от младежката организация на партията в Благоевград. В събитието участваха членове на ГЕРБ, депутати и евродепутати от партията. По традиция бяха засадени дръвчета и храсти в парка зад храма на баба Ванга "Света Петка Българска" в месността  Рупите. Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ след изборите на 9 юни може да има, но без в преговорния екип да бъдат Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев, допълни още лидерът на ГЕРБ. Борисов добави още, че противниците на ГЕРБ на предстоящите избори ще са "Възраждане", БСП и всички проруски и популистки партии. "Да разбира се, че с ПП и ДБ ще работя, но не по тяхната, а с доминиращата власт на ГЕРБ в управлението. С наши премиери, с наши министри, само тогава", каза Борисов. Всеки документ се пращаше на Лена Бориславова да го провери и да каже. Те почват да се питат, чакаш ден и половина, за да мине всичко, коментира Борисов. Нито веднъж не сме се изказали срещу тях, добави още лидерът на ГЕРБ. По думите му хората могат да кажат кой да е отговорникът на държавата. "Дали да сме заедно, дали да има коалиция, дали да има служебно или редовно правителство", поясни той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Перник беше открита 44-та конвенция на Федерацията на европейските карнавални градове

С парад на знамената на страните - участнички, днес в Перник беше открита 44-та конвенция на Федерацията на европейските карнавални градове /ФЕКГ/. Перник за втори път е домакин на годишното общо събрание на организацията. Шествието, в което се включиха пристигналите в Перник над 100 делегати от 20 държави, тръгна от Минната дирекция към площад..

публикувано на 13.05.24 в 19:41
Първан Дангов

Кметът на град Дупница е привлечен в качеството на обвиняем за отправени закани спрямо длъжностно лице

Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се водят действия  по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 144, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – закана с престъпление против личността на длъжностно лице.По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на Първан Дангов, кмет на град Дупница, в..

публикувано на 13.05.24 в 19:26

Ремонтират Спешния център в Банско

Спешният център в Банско ще бъде ремонтиран и модернизиран. Това стана възможно след като Община Банско успя да се нареди между 47-те общини получили одобрение за финансиране по проект „Красива България“ в конкуренция от над 100 проектни предложения.  Стойността на проекта възлиза на 245 000 лв. с ДДС, като съгласно изискванията на програмата 54%..

публикувано на 13.05.24 в 15:57

Задържаха двама младежи за агресия в Спешна помощ - Перник

Задържани са двама 18-годишни младежи, които са проявили агресия в Центъра за спешна помощ в Перник. Младежите са счупили стъкло на врата в отделението и отправяли закани към персонала. Недоволството си обяснили с бездействие от страна на медиците, които трябвало да окажат спешна помощ на техен приятел на 16 години. По случая е образувано бързо..

публикувано на 13.05.24 в 15:04

Вътрешният министър в Благоевград: Има проблем и в обучението на шофьорите

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов бе гост-лектор в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Преди срещата със студенти и преподаватели Стоянов коментира пред журналисти двете специализирани операции, започнали днес.  Първата операция е  на територията на Бургаска област по линия на предстоящите избори. Проверени са 17 търговски обекта,  образувани..

публикувано на 13.05.24 в 14:57

Международен фестивал „Шарено цвете“ в Благоевград

На 17 и 18 май колоритът на Международния детски фолклорен фестивал „Шарено цвете“ завладява Благоевград за 4-ти път. Над 800 талантливи деца и ученици от цяла България, Р Северна Македония и Гърция ще пеят и танцуват на голяма сцена на площад „Македония“. Празничната програма ще започне в 9.30 часа в петък. Целта на фестивала „Шарено..

публикувано на 13.05.24 в 14:52

Как се използва езиковата платформа "БЕРОН"

Българската академия на науките пусна за безплатно ползване езиковата платформа "БЕРОН". Платформата дава удобен и лесен достъп до официалния правописен речник на български език. Актрисата Гергана Стоянова ни учи на правоговор - дигитално Ако отворите някоя интернет търсачка и въведете адреса “ beron.mon.bg ” ще достъпите Официалният правописен..

публикувано на 13.05.24 в 11:46