Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвета Рангелова: Борим се за второто място

Цвета Рангелова е водач на листата на партия „Възраждане“ в Първи МИР Благоевград на предстоящите избори на Народно събрание. На пресконференция днес тя представи останалите кандидати за народни представители и коментира актуални местни теми.

„Борим се за второто място. Приканвам всички жители на област Благоевград да бъдат по-активни, защото друг ще решава после вместо тях. Хората трябва да разберат, че колкото и да не се интересуват от политика, политиката ежедневно се интересува от тях. Съгласно социологита и на първите не се дава достатъчно електорална подкрепа, така че да имат мнозинство и да могат да управляват самостоятелно. Ние сме готови с проект за кабинет. Ако сме втори, то тогава задължително бихме получили мандат и сме готови да го изпълним. Ние нямаме никаква драма да преговаряме с всички партии без ДПС. С всички останали сме готови да седнем да водим разговори единствено на тема национално отговорни политики“, каза Цвета Рангелова. 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изложбата „Радост, тъга и надежда. 25 български илюстратори на детски книги“ открива Майските празници на културата в Дупница

 Селекцията от илюстрации е направена специално за 61-ия Международен панаир на детската книга в Болоня, който се състоя в началото на м. април, и пристига в града директно от Италия. Дупница е първата спирка от турнето на изложбата в страната. От 17-и май до края на месеца дупничани ще могат да посетят експозицията, която ще бъде разположена в..

публикувано на 16.05.24 в 17:01

Кметът Байкушев награди европейски и републикански шампиони

Медалисти от Спортен клуб „Ипон – Зенит“ получиха грамоти и плакет от кмета на Благоевград Методи Байкушев. Те бяха посрещнати в Община Благоевград заедно с техния треньор и председател на клуба Иван Милчев. По време на срещата кметът ги поздрави за усилията и спортсменството, което проявяват.   Наградени бяха: Борислав Цеков – републикански..

публикувано на 16.05.24 в 16:28

Официално откриват Античния град Хераклея Синтика

Над 10 млн. лв. надхвърля финансовата рамка на проекта „Реставрация, консервация, опазване, популяризиране и развитие на археологически обект „Античен град Хераклея Синтика“. Първият етап вече е приключил, каза на пресконференция ръководителят на проекта Катя Стоянова. Тя припомни, че близо шест месеца обектът беше затворен. За днес бе предвидено..

публикувано на 16.05.24 в 16:19

Решиха проблеми с водоснабдяването на дупнишко село

Дългогодишен проблем с водоснабдяването на с. Крайни дол, община Дупница, е разрешен съвместно от "Кюстендилска вода" и "ВиК-Дупница". Заради дефектирала помпа, населеното място многократно оставаше без питейна вода. След последната авария е подменен помпеният агрегат и е отремонтиран резервният, с което проблемът е решен трайно, съобщиха от..

публикувано на 16.05.24 в 15:25

Деца от Кюстендил участваха в проверка по пътна безопасност

Днес децата от трети клас на учебните заведения в Кюстендил заедно със служители на "Пътна полиция", участваха в проверка по пътна безопасност. В превантивна кампания по безопасност на движението се включи и началникът на сектор "Пътна полиция“ към Областна дирекция на МВР – Кюстендил,  Радослав Боюклийски.  Акцията започна на 28 април, като във..

публикувано на 16.05.24 в 15:05

Удостоиха с академична награда преподавател в ЮЗУ

Преподавателят в Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Ганчо Ганчев бе удостоен с академичната награда „Проф. Станчо Чолаков“ за 2024 година на Варненския икономически университет. Тя се връчва за високи постижения в областта на финансовата наука и местното самоуправление. Той получи приза на тържествено събрание, с което Варненският..

публикувано на 16.05.24 в 14:21

Мъж, издирван от САЩ за сексуална експлоатация на деца, под стража в Благоевград

Американски гражданин, обявен за международно издирване с червена бюлетина заради сексуална експлоатация на деца, който беше задържан в Благоевград, получи мярка за неотклонение "задържане под стража".  Искането беше внесено в съда от Окръжната прокуратура.  Спрямо чужденеца Окръжният съд на окръг Аляска е издал заповед за задържане с цел наказателно..

публикувано на 16.05.24 в 14:16