Честит 24 май!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъдиха възможностите за облекчаване на граничния контрол на ГКПП „Кулата – Промахон“

Директорът на „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов се срещна с главния полицейски инспектор за Северна Гърция генерал-лейтенант Христос Булумбасис на граничния контролно-пропускателен пункт „Промахон“. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

Срещата е по инициатива на гл. комисар Златанов за обсъждане на възможности да се облекчат процедурите за граничен контрол на ГКПП по общата ни граница.

В разговорите бяха дискутирани опциите за осигуряване на допълнителен капацитет на граничните контролно-пропускателни пунктове и особено на ГКПП Кулата - Промахон. Съгласувани бяха съвместни действия по разрешение за въвеждане на облекчени проверки - основно спрямо гражданите на ЕС.С оглед на очакваното увеличаване на пътникопотока по време на предстоящите празници, в ГД „Гранична полиция“ е създадена организация за осигуряване на нормална пропускателна способност на всички гранични контролно-пропускателни пунктове Ще бъдат осигурени достатъчно полицейски служители за осъществяване на гранични проверки на максимален брой трасета на ГКПП. 

Увеличен е броят на служителите, осъществяващи охрана в зоната на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


По публикацията работи: Боряна Кърпачева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Галерията в Кюстендил отбеляза шейсет и пет години от създаването си

Шейсет и пет години от създаването си отбелязва днес художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил. В чест на 90-годишнината от рождението на Майстора, авторски колектив проектира първата за страната специално построена за целта галерия. До построяването на галерията в Кюстендил обичайната практика е била да бъдат преустройвани за..

публикувано на 24.05.24 в 16:10

Опожариха кметството в брезнишкото село Горна Секирна

Според кметския наместник Василена Николова то е било обект на умишлен палеж. Прозорецът на помещението, в което е и кметският кабинет е бил счупен, а на пода е била излята запалителна течност.  Инцидентът е от вчера. На място е пристигнал екип на пожарната служба в Брезник. Сградата е спасена като цяло, но има много щети.  Стените са опушени, част..

публикувано на 24.05.24 в 15:18

С шествие, тържествен концерт и почит към светите братя Кирил и Методий започна 24 май в Благоевград

Благоевград започна честванията по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука просвета и култура и на славянската писменост и празника на града от Национална хуманитарна гимназия, която през годините е непрекъсващ извор за развитието на просветното дело в региона и чийто патрон са двамата просветители. Точно в 10:00 часа в двора..

публикувано на 24.05.24 в 14:19

Деветметров трибаграник поведе празничното шествие послучай 24 май в Перник

Знамето носеха възпитаници на Шесто средно училище „Св.св. Кирил и Методий”. 3500 ученици от 26 училища дефилираха под звуците на „Върви, народе възродени” в Перник. 24 май е символ на българския дух през вековете, каза в приветствието си към перничани зам. кметът Стефан Кръстев: „Най- чистият празник, на който цял един народ се прекланя пред едно..

публикувано на 24.05.24 в 14:15

Кюстендилци отбелязаха Деня на светите братя Кирил и Методий

С празнично шествие Кюстендил отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В шествието, преминало през централния площад "Велбъжд", се включиха  деца, учители и възпитатели от детските градини, преподаватели и ученици от началните и основни училища, гимназиите и Обединения..

публикувано на 24.05.24 в 13:16

С шествие на училищата започна празникът в Благоевград

Слънчево време, аромат на липи, много усмивки, празнично настроение, пъстър и весел - така изглежда Благоевград днес, а причините за тържество и положителни емоции са много. Честваме 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, а на тази светла дата Благоевград отбелязва своя..

публикувано на 24.05.24 в 13:12

Денят на светите братя Кирил и Методий в Националната хуманитарна гимназия в Благоевград

Най-старото средно училище в Благоевград Националната хуманитарна гимназия /бивша Солунска/ „Св.св. Кирил и Методий“ събра своите над 600 ученици от пет специалности в двора на училището. Гимназията вече е на 144 години. През времето назад в годините от това училище се създават други три гимназии в Благоевград – Природо- математическата,..

публикувано на 24.05.24 в 11:38