Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Цеков е водач на листата на ПП-ДБ в Благоевградска област

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството, Андрей Цеков, е водач на листата на ПП – ДБ в 1 Многомандатен изборен район – Благоевград. Коалицията ще се представи на предсрочните парламентарни избори с 22 –ма кандидати, каза пред журналисти в Благоевград Андрей Цеков малко преди да бъде регистрирана тяхната листа в РИК. 

ПП-ДБ влизаме в тези избори с амбицията на национално ниво да бъдем първата политическа сила, за да можем да продължим нашата визия за развитието на България като една нормална европейска държава, заяви Андрей Цеков.

Цеков изрази надежда, че предстоящата кампания ще бъде ползотворна и позитивна.

Водачът на листата припомни, че на териотрията на Благоевградска област само за 10 месеца МРРБ е финансирало проекти на стойност 177 млн.лв., а за четирите години от управлението на последния кабинет на ГЕРБ са отпуснати само 7,4 млн.лв. 

Андрей Цеков изтъкна качествата на колегите си като професионалисти и общественици, които са включени в листата и заяви, че е горд от факта, че ще бъде водач в област Благоевград. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Теглят в ЦИК номерата на бюлетините на партиите за изборите на 9 юни

В 16 часа днес Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и Инициативните комитети за предстоящите избори на 9 юни. Също с теглене на жребий ще бъде определен и редът за представяне на кандидатите, регистрирани от политическите формации и Инициативните комитети, в различните форми..

публикувано на 08.05.24 в 09:15

Коалиция "Солидарна България" регистрира листата си в 1 МИР - Благоевград

Водач на листата на "Солидарна България" е общинският съветник Албина Анева. Кандидатите в листата на „Солидарна България" са хора на труда, хора на защита на правото на труд и защита на интересите на гражданите, каза Албина Анева. Тя увери, че коалицията ще отстоява правата както на децата, така и на най-възрастните.  Една от целите на..

публикувано на 07.05.24 в 16:49

БСП регистрира листата си в Благоевград

БСП регистрира днес листата си с кандидат-депутати в Районната избирателна комисия – Благоевград. Корнелия Нинова отново е водач на социалистите в Пиринско. 17 са кандидатите в листата. "Регистрирахме една прекрасна листа. Едно прекрасно съчетание от опит, младост, мъдрост и професионализъм, така че тръгваме на тези избори с един силен екип",..

публикувано на 07.05.24 в 14:40

Александър Дунчев ще води листите на "Зелено движение" в Благоевград

Бившият депутат от ПП и бивш директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев ще води листите на партия "Зелено движение" в Благоевград и в София област.  Начело на листата за европейските избори е бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който е пръв и в битката за национален парламент в 23 МИР София и в родния си..

публикувано на 07.05.24 в 14:14

Кирил Петков е начело на листата за депутати на ПП-ДБ от Перник

Кирил Петков оглавява листата в Перник на "Продължаваме промяната – Демократична България". Водачът от предходните два избора – за 48-о и 49-о Народно събрание, Бойко Рашков е поставен на второ място, но запазва шанса си за парламента, тъй като Петков е начело на листа и в София. Осем кандидат-депутати са включени в листата на коалицията. Тя беше..

публикувано на 07.05.24 в 10:20

Последен срок за регистрация в ЦИК на партии и листи за изборите 2 в 1

Днес до 17 часа е крайният срок, в който партиите, коалициите и Инициативните комитети правят предложения до Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация на кандидатски листи за изборите за Европейски парламент. Днес е и последният срок, в който районните избирателни комисии ще регистрират кандидатските листи за изборите за Народно събрание...

публикувано на 07.05.24 в 09:27

"Сиела Норма" спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Фирмата "Сиела Норма" е определена от ЦИК за изпълнител по обществената поръчка за машинния вот за изборите на 9-и юни. Фирмата беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов поясни: "От "Сиела Норма" следва да изготвят електронна бюлетина за изборите за членове на Европейския парламент..

публикувано на 03.05.24 в 13:10