Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честит 24 май!

На 24 май отбелязваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. С празника на буквите почитаме светите братя Кирил и Методий - създатели на славянската азбука. 

Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!

Честит празник на Благоевград!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отбелязваме Международния ден за борба с наркоманиите в Благоевград и Кюстендил

По повод 26 юни - Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества, Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград организира отворено заседание, което ще се проведе днес от 10:30 часа в зала №5 на община Благоевград.След него, отново в зала №5 ще се проведе и Ден на отворените врати за ученици,..

публикувано на 26.06.24 в 08:10

95 години от обявяването на Перник за град

С изложба „Разходка из стария Перник” започват проявите , посветени на 95- годишнината от обявяването на Перник за град. Селището има хилядолетна история, но става град на 26 юни 1929 година с указ на цар Борис III. Експозицията ще бъде подредена в пространството пред Регионалния исторически музей, съобщи Силвия Нотева- уредник ииНова и най- нова..

публикувано на 26.06.24 в 07:24

Слънце до обяд, следобяд и валежи и гръмотевици

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, ще има условия за градушки. В планинските райони явленията ще са интензивни. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните..

публикувано на 26.06.24 в 05:39

Специализирана полицейска операция в Перник

Специализирана полицейска операция, свързана с противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и спазване на Закона загражданска регистрация е проведена на територията на град Перник.  Задържани за до 24 часа за установяване на самоличност и съпричастност към извършени престъпления са пет лица. В рамките на шест часа - от 06, 00 до..

публикувано на 25.06.24 в 16:10

Стартират ремонтни дейности на ул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград

От 01 юли стартират ремонтните дейности по подмяна на ВиК мрежата по западното платно на ул. "Джеймс Баучер" в участъка от кръговото кръстовище при Строителния техникум до пресечката с ул. "Даме Груев". Община Благоевград информира, че в периода на ремонтните дейности ще бъде въведена временна организация на движение. От понеделник се преустановява и..

публикувано на 25.06.24 в 16:05

Мотористи в екстремни състезания в Пирин

За първи път мото момчетата от Банско ще организират ендуро биатлон - едно ново преживяване, изпълнено със силна адреналинова емоция, нови умения и уникални природни гледки в подножието на величествения Пирин. Вместо ски бягане ендуро състезателите ще карат моторите си по 10- километрово трасе  и ще стрелят по мишени с пневматични пушки...

публикувано на 25.06.24 в 15:43

Кметски грамоти за боксьори - медалисти от Благоевград

Спортистите от Боксов клуб "Ротунда" – Благоевград, спечелили медали на Държавен личен шампионат по бокс за ученици 2024, гостуваха на кмета на община Благоевград Методи Байкушев, заедно с треньора си Мартин Йорданов. Валентин Петров, Емил Сашев, Ангел Узунов и Христо Динев са имената на четиримата медалисти от Благоевград, които получиха..

публикувано на 25.06.24 в 14:32