Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Слушайте на 23 май 2024 година от 13:00 до 16:00 часа

Обжалват пред Върховния административен съд правилата на Здравната каса за отпускане на специални медицинските храни.  Причината е, че зададените условия дискриминационно лишават от възможност за реимбурсация всички пациенти над 18 г. с разнообразни диагнози и състояния. Темата коментира Антоанета Иванова от сдружение „Спина бифида и хидроцефалия - България” и председател на Управителния съвет на Националната мрежа за децата.

В навечерието на 24 май за Празника на буквите и Дивата азбука – инициатива, посветена на екологичното възпитание и иновативния подход на обърната класна стая и учене чрез театър. Среща с първокласниците от 8 Средно училище „Арсени Костенцев“ в  Благоевград и началния им учител Гергана Баркова.

Как междучасията са минути за изучаване на българските народни хора и какво стои зад успехите на началното училище с 95-годишна история - „Св. Паисий Хилендарски“ в Банско? За иновациите и сплотената работа на учители и родители е разговорът с Евгения Тренчева, директор.

Ден на отворените врати в благоевградското 11-о Основно училище. Репортаж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

„Защотковците“: За лятото, ваканцията, музиката, танците и мечтите ще говорим с бъдещата третокласничка Дея Деянова. Тя ще ни представи и своята първа записана песн – „Червейче“. Гости в студито на Радио Благоевград ще бъдат Елена Цушко, Йорданка Терзиева и Десислава Тасева. Ще говорим за това с какви чувства се разделят с училището и новите..

публикувано на 16.06.24 в 10:59

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „ Децата и спорта“: II летен турнир по художествена гимнастика "MAGIC SUMMER CUP-2024“ – Симитли, разговор с организаторите. Среща с най-малкия шампион по таекуондо Преслав Стоянов от Петрич. Сандански е  домакин на волейболен турнир "Sandanski Cup". Разговор с организира от волейболен клуб „Медиус“ – Сандански Стоян..

публикувано на 15.06.24 в 08:20

"Арт сезони" с Юлия Караджова

В Благоевград започва 13-тия  Национален преглед „Нашите деца свирят Бах” – разговор с Илиян Юручки – секретар на Народно читалище „Никола Вапцаров 1886” Благоевград. ХХV Международен фестивал „Мелнишки вечери на поезията” – разговор в ефир с Катя Ерменкова и Иван Топалски. "От Трън по-убаво нема" – 11 национален фестивал на..

публикувано на 15.06.24 в 08:05

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Поглед към международните кризи в района и доколко те оказват влияние върху политическата криза в България – о.з. полковник Диман Георгиев – експерт по международна сигурност. По-реалистично е да влезем в Еврозоната през 2026-та година. Това е изводът в Годишния доклад за състоянието на икономиката - коментар на доц. д-р Григор Сарийски..

публикувано на 14.06.24 в 08:30

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Водещата тема в седмичното обзорно предаване за политика “Събития и личности” ще бъдат резултатите от предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент. “Възраждане” ще бъде четвъртата по големина партия в 50-то НС, изпраща и трима евродепутати - коментар на Цвета Рангелова, депутат от 1 МИР Благоевград...

публикувано на 14.06.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Спасовден в благоевградското село Горно Хърсово. То е единственото населено място на територията на общината, което отбелязва своя храмов празник на този ден. Репортаж Център за специална образователна подкрепа  „Св.Паисий Хилeндарски" в Благоевград смодерен СТЕМ център, производствен център, а дворът от 4 дка ще бъде изцяло с трева за..

публикувано на 13.06.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Мариана Попова

В предаването „Приемна в ефир“ ще разговаряме с директора на БЧК – Благоевград, Йорданка Стойчева, относно Програмата „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. В момента тече подготовката за втория транш по програмата. В навечерието на Световния ден на кръводарителя 14 юни, гост..

публикувано на 13.06.24 в 08:15