Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба за Световния ден за борба със сушата в Благоевград

Снимка: архив

С благотворителна изложба в Благоевград ще бъде отбелязан Световният ден за борба със сушата. В рамките на експозицията, която ще бъде днес от 17.30 часа във фоайето на Община Благоевград, ще бъдат подредени 50 платна, изработени от малки таланти от школата по изобразително изкуство „Престо“.

Средствата от продажбата на творбите ще бъдат насочени за закупуване на материали за работа с деца със специални потребности, посещаващи Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства. Инициативата се организира от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ с подкрепата на Община Благоевград.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ръст на делата за държане на наркотици в Кюстендилско

Общо 33 дела за придобиване и държане на наркотични вещества са били образувани в Районния съд в Кюстендил от началото на годината. Осъдените по тях са общо 24, от които осем са получили ефективни наказания "лишаване от свобода". С условни присъди са наказани шестима, а девет обвиняеми са с наложени глоби. Сред осъдените е и малолетна, която..

публикувано на 28.08.24 в 09:58

КЕВР обсъжда поевтиняване на природния газ за септември

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъди днес предложеното от "Булгаргаз" поевтиняване с близо 2% на природния газ за септември. В заявлението си до КЕВР дружеството е предложило за утвърждаване цена от 59,54 лева за мегаватчас - без такси и налози. От "Булгаргаз" са посочили, че през следващия месец ще използват количества, доставяни по..

публикувано на 28.08.24 в 09:30

Проект: 1077 лева минимална заплата от Нова година

От 1 януари идната година минималната заплата за страната ще бъде 1077 лева вместо досегашните 933 лева.  Това предвижда проект на правителствено постановление, публикуван за обществено обсъждане.  Новият размер е определен съгласно разпоредбите на Кодекса на труда и е 50 процента от средната заплата за период от 12 месеца.  По закон новата минимална..

публикувано на 28.08.24 в 09:27

В община Земен вече има работеща аптека

Община Земен отново има аптека. След 8-годишно прекъсване, местните жители вече ще могат да купуват лекарства на място, вместо да пътуват до съседни градове. Поради довършване на административно-технически дейности до средата на септември аптеката ще работи по предварително обявен график, а след 15 септември- на пълен работен ден и с рецепти по..

публикувано на 28.08.24 в 09:20

Удължават ремонта на топлопроводна магистрала ”Север” в Перник

С 10 дни се удължава плановият ремонт на топлопроводна магистрала ”Север” в Перник, съобщиха от местната „Топлофикация”. Вместо до 31 август, както първоначално бе обявено, живущите в част от кварталите „Изток” и „Мошино” няма да имат топла вода до 10 септември. Непредвидени в хода на ремонта дейности са причината за удължаването на срока, съобщават от..

публикувано на 28.08.24 в 09:16
Източните Родопи

Облачно време с превалявания

На 28 август въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Още преди обяд над Източна България, а около и след обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Максималните температури..

публикувано на 28.08.24 в 06:58

Без такса за предоставяне на контейнер за строителни отпадъци 

Без такса за предоставяне на контейнер за строителни отпадъци и извозването им за физически лица от октомври т.г. Това предлага кметът на Благоевград – Методи Байкушев.  Днес предложението за отпадане на таксата от 54 лв. за контейнер и извозване от ОП „Чистота - Благоевград“ за домакинствата на територията на общината е публикувано за обществено..

публикувано на 27.08.24 в 18:23