Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Янев от ЛК „Джордан“ Благоевград получи купа „Лъвски скок“

От името на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев на Йордан Янев от ЛК “Джордан“ Благоевград бе връчена купа „Лъвски скок“. Това стана днес  на състезанието по лека атлетика под надслов „Достойни за името на Апостола“, което за  поредна година Община Благоевград и атлетически клуб “Джордан” организират по повод 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

Сред всичките герои от славната ни историята, няма друг, който да ни респектира и натъжава така, както Апостола. В негова памет днес лекоатлети от клуб „Джордан“ повториха скока. 

За идеята на инициативата коментира пред Радио Благоевград Румяна Станоева, младши експерт в отдел „Младежки дейности и спорт“ към Община Благоевград: „Чрез състезание по лека атлетика в дисциплината „Лъвски скок“ отбелязваме 187 години от рождението на Васил Левски. Идеята на инициативата е да дадем пример, да бъдат нашите деца и нашите млади хора достойни, смели, честни и да следват делото на Апостола на свободата Васил Левски“.

Левски винаги е бил пример за младите лекоатлетки, а  треньорът им Йордан  Янев е първият лекоатлет, който класира България в призовата осмица в дисциплината скок на дължина на Олимпиадата в Москва през 1980 година.

Янев благодари за купата и медалите  и допълни за инициативата:

 „С такива прояви надъхваме младите хора, спомняме си за нещо, което сме го позабравили, така трябва да развиваме обществото, може да звучи високопарно, но за да има прогрес трябва да се правят хубави неща. Старая се да уча децата на всички добродетели, които ще ги направят положителни хора, но най-вече да са трудолюбиви  и организирани, за да им е по-лесно в живота", каза за Радио Благоевград Йордан Янев – треньор на ЛК „Джордан“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Камион се е обърнал на пътя Батановци – Брезник

 При пътния инцидент е пострадал шофьорът на тежкотоварния автомобил. Към момента няма информация за състоянието му. Катастрофата е станала преди входа за Брезник. Камионът е бил натоварен с чакъл. При инцидента товарът се е разсипал на пътното платно. На мястото на катастрофата и в момента има полиция.

публикувано на 31.08.24 в 12:07

ДПС тръгва на поход за демокрация

ДПС тръгва на поход за демокрация, обявиха привърженици на почетния председател на Движението, които изкараха нощта на палатки пред т.нар. сараи в столичния квартал "Бояна". Групата, която от рано сутринта се беше събрала пред имота в Бояна, тръгна по ул."Стар Беловодски път". Нямаме идея докъде този поход би трябвало да стигне, но периодично се чуват..

публикувано на 31.08.24 в 11:54

Джаз фестивал в трънското село Ерул

Варненската певица Даниела Белчева ще изнесе авторски концерт на провеждащия се днес в трънското село Ерул Джаз Ерул Фест. Джаз фестивалът в трънското село Ерул е включен в турнето на изпълнителката, носещо името на авторския й проект „На север от изтока”, , който слага началото на успешната ѝ колаборация с джазмените Милен Кукошаров, Михаил Иванов и..

публикувано на 31.08.24 в 09:05

Международното колоездачно състезание “По стъпките на римляните”

Тази събота и неделя ще се проведе Международното колоездачно състезание “По стъпките на римляните”. Състезанието ще събере на едно място най-добрите колоездачи от цяла Европа, за да се състезават по историческите пътеки на римските легиони в Разлог, Баня, Банско и Добринище. Заради състезанието се в ъвежда и временна организация на движението по..

публикувано на 31.08.24 в 08:59

Младежки събор в село Крупник

В последната събота на месец август, в село Крупник се провежда Младежкият събор. Празникът привлича хората, родени и израснали в Крупник, но и хора от цялата община.  Преди години младежкият събор е съвпадал и с професионалния празник на миньора. Началото на днешния празник е в 10:00 часа, когато ще се проведе традиционната футболна..

публикувано на 31.08.24 в 08:56

100 години от смъртта на Тодор Александров

С ритуал по полагане на цветя в Благоевград ще бъдат отбелязани 100 години от смъртта на Тодор Александров.Церемонията ще се състои от 10.00 часа пред бюст-паметника на революционера пред Съдебната палата. Българското националноосвободително движение в Македония (представено най-ярко в лицето на Вътрешната македоно-одринска революционна..

публикувано на 31.08.24 в 08:54

В Кюстендил насрочиха консултации за състава на РИК

Областният управител на Кюстендил Александър Пандурски насрочи за днес провеждането на консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия за изборите за народни представители на 27 октомври. На консултациите, които ще се проведат от 10 часа в залата на областната управа, партиите и коалициите следва да представят писмено предложение..

публикувано на 31.08.24 в 08:50