Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горица Грънчарова – Кожарева продължава разговорите за служебно правителство

Автор:
Снимка: БГНЕС

Продължават срещите на избраната от президента Румен Радев за служебен премиер Горица Грънчарова - Кожарева с министри от кабинета Главчев и експерти преди представянето на проект на правителство, срокът за което изтича на 19 август.

Досега разговори бяха проведени с настоящия министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който допусна, че може да бъде сменен и с вицепремиера и финансов министър Людмила Петкова, която е приела да остане на поста.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов каза, че още не е водил разговори с Горица Грънчарова, но смята, че той може да намери място в следващото служебно правителство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Романът "Железният светилник" оживява на благоевградска сцена

С премиера на спектакъла "Железният светилник" посреща публиката си тази вечер Драматичният театър "Никола Вапцаров" в Благоевград. Постановката и драматургичният вариант по едноименния роман на Димитър Талев са дело на режисьора Калин Ангелов. "Енергията в романа е огромна. Това, което аз улових, е опитът за противопоставяне на отделния индивид срещу..

публикувано на 09.10.24 в 16:01

112 години от Освобождението на град Гоце Делчев

Община Гоце Делчев ще отбележи с празнична програма 112-та годишнина от Освобождението на гр. Неврокоп /Гоце Делчев/ от османско робство.  Програмата ще започне на 14 октомври /понеделник/ с откриване на изложбата “Кукерски игри – феерия от багри, магия и мистерия”. Изложбата ще бъде в Общинския исторически музей, а откриването е в 17.30 часа...

публикувано на 09.10.24 в 15:14

Приемат се заявления за празничния базар по случай Деня на Перник

От днес се приемат заявления за празничния базар на открито в Перник по случай Деня на града – 19 октомври, съобщават от общината. Масите на търговците ще бъдат разположени на кестеновата алея в градския парк и на алеята между Синдикалния дом и река Струма. Разрешените за продажба стоки са детски играчки, сувенири, масова бижутерия, захарни и тестени..

публикувано на 09.10.24 в 14:07

Оранжерия за краставици гори край Благоевград

Пожар гори в ораженрия за краставици, собственост на съпруга на зам-кмета на община Благоевград Боряна Шалявска.  Оранжерията се намира в близост до Бирената борса в града.  Два екипа на противопожарната служба в Благоевград са на място и гасят огъня.  Частично е изгоряла дървена постройка и земеделска техника. Очевидец на пожара разказа за Радио..

публикувано на 09.10.24 в 13:14

Задържаха перничанин за продажба на дрога

32-годишен перничанин е задържан в момент на продажба на дрога. Преди ареста му са били задържани и осем души, пазарували от него, съобщават от пресцентъра на ОДМВР в Перник. Дилърът е известен на полицията. Той е осъждан и в момента е в условията на пробация за друго провинение. В полицейското му досие освен за наркотици фигурират данни и за ползване..

публикувано на 09.10.24 в 12:27

Демонстрационно гласуване с машини в 8 общини в Кюстендилско

В Кюстендилска област в 8 общини ще има демонстрации за гласуване с машини за изборите на 27 октомври.  Устройствата ще са на разположение на общинските администрации по график, обявен от РИК. В най-малката община в България -Трекляно, се гласува само с хартиена бюлетина. Демомашини ще има между 12 и 17 октомври в община Бобов дол, а от 12 до 17..

публикувано на 09.10.24 в 11:02

Югозападните общини обединяват сили, за да подобрят услугите към гражданите

На работна среща в Благоевград, проведена по инициатива на Сдружение на Югозападните общини Aswm Bulgaria , кметовете от Югозапада се обединиха около тезата, че е необходимо цялостно преразглеждане на всички процеси в управлението на отпадъците, така че гражданите да получат по-качествена услуга, която да обхваща събирането и транспортирането на..

публикувано на 09.10.24 в 09:58