Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кадрова рокада в "Топлофикация-Перник"

ТЕЦ "Бобов дол"
Снимка: Кирил Фалин

Досегашният зам.-директор на "Топлофикация Перник" Борислав Борисов поема ръководството на пернишкото дружество. Той наследява на поста Чавдар Стойнев, който оглави ТЕЦ "Бобов дол". Официално шефската рокада стана факт след вписването на промените в Търговския регистър.

Борислав Борисов е дългогодишен кадър на "Топлофикация-Перник". Работил е на различни позиции в предприятието, а през последните три години и като зам.-директор. 

В момента усилията са насочени към подготовката на съоръженията и топлопреносната мрежа за новия отоплителен сезон, а една от основните задачи пред новото ръководство за идната година е изграждането и пускането в експлоатация на втората газова когенерация. 

Това ще бъде и поредната стъпка на "Топлофикация Перник" в изпълнение на поетите ангажименти за намаляване на въглеродните емисии и подобряване качеството на атмосферния въздух. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Благоевград откриват паметник на революционера Иван Михайлов

Паметник на водача на ВМРО – Иван Михайлов ще бъде открит днес в Градската градина в Благоевград.  Началният час е 14.00. Инициатор за поставянето на паметника е и новата политическа емиграция от Македония,  като автор на каменната част от паметника е Димитър Антов, бивш общинският съветник от ВМРО в София.

публикувано на 14.09.24 в 10:29

Директорът на ОПУ-Благоевград Иван Кунев е подал оставката

Директорът на Областно пътно управление - Благоевград Иван Кунев е депозирал оставката си, потвърдиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.  Заявлението  е подадено след извършена проверка за  възникнал скандал между него и служител на пътното управление, прераснал във физическа саморазправа.  Преди дни директорът на Областното пътно управление в..

публикувано на 14.09.24 в 09:05

Кръстовден е

Днес Прaвocлaвнaтa хриcтиянcкa църквa oтбeлязвa eдин oт нaй-вaжнитe cи и тържecтвeни прaзници - въздвижeниe нa Cвeтия живoтвoрящ Кръcт Гocпoдeн. Cлeд cтрaдaниятa и рaзпятиeтo нa Cпacитeля кръcтът ce прeвръщa в жeртвeн знaк нa cпaceниeтo и изкуплeниeтo oт грeхa. Тoй oлицeтвoрявa жeртвeнaтa любoв, пoбeдaтa нaд злoтo, принaдлeжнocттa към хриcтиянcтвoтo...

публикувано на 14.09.24 в 08:37
На светло

Събота идва със застудяване

Днес вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в югоизточните райони, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.  Облачността ще е променлива, често значителна и на места от запад на изток ще превали дъжд, възможно е и да прегърми.  Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 16° - 18° в Северозападна..

публикувано на 14.09.24 в 08:34

Тридневен траур във Въоръжените сили за загиналите пилоти в "Граф Игнатиев"

Във Въоръжените сили е обявен тридневен траур в памет на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.  Двамата пилоти загинаха при подготовката на планираното за днес авиошоу по случай 20 години от приемането на България в НАТО. Самолетът им се разби край авиобаза "Граф Игнатиево". Празничното авиошоу беше отменено. Днешният 14 септември..

публикувано на 14.09.24 в 08:31

Кметът на Кюстендил награди млади доброволци

Състезателите и ръководителите на отборите "Доброволци" и "Млад доброволец", които участваха в III-те Национални състезания за доброволци и млади доброволци, и се класираха на трето и първо място бяха наградени от кмета на община Кюстендил Огнян Атанасов. Церемонията се състоя в рамките на Седмицата на пожарната безопасност, като доброволците получиха..

публикувано на 13.09.24 в 16:46

Катастрофа затруднява движението в Кресненското дефиле

Катастрофа между товарен и лек автомобил е станала преди около 15:00 часa в района на Кривия тунел в Кресненското дефиле, съобщават от пресцентъра на МВР. Двама души са транспортирани в МБАЛ-Благоевград за извършване на медицински преглед. Движението се пренасочва по заобиколния път до тунела.

публикувано на 13.09.24 в 16:27