Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътна блокада заради безводие в Дупнишко

Жителите на дупнишкото село Самораново блокираха за кратко главен път Е-79 с протест заради безводието.

Близо 100 души се събраха на Барикадите в Дупница, за да заявят исканията си. Те са насочени към МРРБ, Община Дупница и “Кюстендилска вода”. 

Хората настояват за спешен ремонт на водохващането в местносттта Ядъка, осигуряване на допълнителен водоизточник в местността Марков камък и за изготвяне на двустранни протоколи при отчитане на водомерите. Кметът на Самораново Райко Цветков беше категоричен, че протестите няма да спрат, докато не се изпълнят всички искания. 

Саморановци недоволстват от липсата на предприети мерки от местната власт, въпреки заложените в бюджета 70 000 лева за ремонт на водохващането. Те заявиха, че протестът им не е политически и предупредиха, че следващата блокада ще бъде на магистрала “Струма”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разследват кражба в село Кулата

Под ръководството на Районната прокуратура – Благоевград, Териториалното отделение – Петрич, се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършена кражба. Установено е, че на 04.10.2024 г. от къща в с. Кулата, община Петрич, били отнети парична сума в размер на 3000 лева, различни по вид накити от бял и жълт метал, както..

публикувано на 08.10.24 в 16:20

Гласуването зад граница: 719 избирателни секции в 57 държави

За предсрочните избори ще бъдат открити 719 секции зад граница в 57 държави. Днес изтича срокът за тяхното образуване от ръководителите на дипломатическите и консулските ни служби. Секции за гласуване извън дипломатическите представителства в Алжир, Австрия, Норвегия и Швейцария Цветозар Томов, заместник- председател на Централната избирателна..

публикувано на 08.10.24 в 15:32

Зърнопроизводителите искат спешна среща с финансовия министър

Зърнопроизводителите настояват до два дни служебният министър на финансите Людмила Петкова да се срещне с тях заради изплащането на т.нар. украинска помощ. Управителният съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите е провел събрание, на което регионалните структури са взели единодушно решение да настояват за такава незабавна среща. Асоциацията..

публикувано на 08.10.24 в 14:23
Мирослав Стоицев

Заместник-кметът на Перник Мирослав Стоицев ще бъде освободен от поста

Зам.-кметът на Перник по строителство Мирослав Стоицев  ще бъде освободен от поста си. Това е първата по- сериозна кадрова промяна в екипа на Владимиров, част от който при спечелването на първия мандат бе и Мирослав Стоицев.  Тежкият ресор и натрупаното напрежение покрай извършваните ремонтни дейности в града са в основата на взетото решение, каза..

публикувано на 08.10.24 в 14:15

Електромобилисти и ентусиасти се събраха в Банско

Банско беше домакин на мащабното събитие, събиращо собственици на електрически превозни средства от цялата страна. Електромобилисти и ентусиасти се събраха, за да обменят опит и идеи за използването и популяризирането на електрическите автомобили. Събитието се проведе на 5-ти октомври на улица ,,Охрид“ и събра над 100 участници, от които..

публикувано на 08.10.24 в 11:50

Нощ на прилепите в Благоевград

 За девета поредна година Регионалният исторически музей - Благоевград е част от инициативата „Международна нощ на прилепите“. "Мисията ни е да покажем, колко важни са прилепите и защо трябва да ги пазим.  Заедно с нашите приятели от сдружение „Зелени Балкани“ ще разкрием интересни факти за прилепите", обясниха от културния институт.  На 10 октомври..

публикувано на 08.10.24 в 11:18

Правят демонстрации на машинното гласуване в Кюстендилско

Разяснителна кампания за машинното гласуване на изборите на 27 октомври започва на територията на Кюстендилска област. От днес до 23 октомври демонстрации устройства ще бъдат на разположение на жителите на деветте общини в областта. Демонстрации на машинно гласуване ще има от днес до 23 октомври в Кюстендил и Дупница. До 11 октомври ще има машина за..

публикувано на 08.10.24 в 10:44