Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят улица „Дж. Баучер“ в Благоевград

Заради асфалтиране на ул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград около улицата се въвежда временна организация на движението и паркирането от 21:00 часа вечерта в неделя до 20:00 часа вечерта в петък 13-ти септември.

В неделя вечер (08.09) от 21:00 се забранява спирането и паркирането по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ в участъка от кръговото при Професионална гимназия по строителство (ПГСАГ) до ул. "Даме Груев".

В понеделник сутрин (09.09) от 6:00 часа западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ в същия участък ще бъде затворено за движение. В 7:00 часа се затваря частично и кръговото при ПГСАГ, като ще бъде забранен достъпът до него от бул. „Васил Левски“, както и се забранява влизането от кръговото към ул. „Джеймс Баучер“. Движещите се към центъра по бул. „Васил Левски“ ще бъдат отклонявани по ул. „Крушево“, а идващите от ул. „Владо Черноземски“ и ул. „Христо Татарчев“ няма да могат да извършват пълно кръгово движение и ще могат да продължат само в югозападна посока по бул. „Васил Левски“.

От 06:00 часа сутринта на 10.09.2024 г(вторник) до 20:00 часа на 13.09.2024 г. (петък) ул. „Джеймс Баучер“ ще бъде затворена изцяло за движение, спиране и паркиране в участъка от кръговото при ПГСАГ до ул. "Даме Груев". Няма да е възможен и достъп до междублоковите пространства вътрешните дворове, паркингите и гаражите по улицата. В този период ще бъде частично затворено и кръговото кръстовище, като тo ще бъде недостъпно за идващите от бул. „Васил Левски“, както за и за идващи и влизащи от ул. „Джеймс Баучер“.

Община Благоевград умолява живущите в района да изкарат автомобилите си от гаражите и дворовете на ул. „Джеймс Баучер“ най-късно преди 6:00 в понеделник (09.09) и да не паркират там до приключване на строително-ремонтните дейности.

Автомобилите ще се движат по обходни маршрути през ул. „Крушево“, ул. „Даме Груев“, ул. „Крали Марко“. Умоляват се гражданите по възможност да избягват района.


По публикацията работи: София Златанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Първи учебен ден в в 11 ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград

Много настроение и вълнение, очакване за нещо ново и различно, малко притеснение, много красота , усмивки,  цветя, игри и песни – така  изглеждаше тържеството за  първия учебен ден в 11 ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград.  „Тръгваме с висок старт за новата учебна година, с очаквания за високи резултати след достатъчно поставени задачи и цели...

публикувано на 16.09.24 в 13:18

Откриха новата учебна година в Дупница

333-ма първокласници посрещнаха днес дупнишките училища. Новата учебна година бе открита с тържества в училищните дворове. Навсякъде учениците издигнаха националното знаме и изслушаха мирно химните на България и Европейския съюз. Всички училища разполагат с добра материална база, а пътната маркировка пред тях е обновена. В община Дупница са формирани..

публикувано на 16.09.24 в 13:11

В Трето училище в Благоевград: Достойни за Талев

Около 500 са учениците, които се обучават в благоевградското Трето училище „Димитър Талев“. С празничен ритуал по посрещане на първокласниците бе даден стартът на новата учебна година и в това българско учебно заведение. „Началото на всяка нова учебна година е придизвикателство за всички, ангажирани в сферата на българското образование...

публикувано на 16.09.24 в 13:06

Наказание на подсъдим за отглеждане на марихуана в Кочериново

Районният съд в Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 4 години, по отношение на 32-годишен благоевградчанин, който се призна за виновен в отглеждане на растения от рода на конопа и за държане на високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана /. Съдът одобри..

публикувано на 16.09.24 в 12:14

85 първокласници посрещна Осмо СУ в Благоевград

Звънецът удари и в Oсмо СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград.  Тази учебна година в училището са сформирани четири паралелки първи клас с общо 85 ученици. Първокласниците с гордост и малко притеснение прекрачиха днес прага на учебното заведение в Благоевград. Пред репортер на Радио Благоевград те споделиха своето вълнение и очаквания да..

публикувано на 16.09.24 в 11:13

Ограничават движението за Перник на тунел „Мало Бучино“

От 12 ч. днес - 16 септември, до 12 ч. на 18 септември /сряда/ се ограничава движението в тръбата в посока Перник на тунел „Мало Бучино“ на АМ „Струма“ за монтаж на носещи конструкции за осветлението. Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата за София, а скоростта се ограничава до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да..

публикувано на 16.09.24 в 10:21

Шестима министри ще проведат среща с ЦИК за изборите

В Централната избирателна комисия за днес е насрочена среща с представители на шест министерства във връзка с изборите на 27 октомври. Шестимата министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на вота, ще обсъдят предложения на служебния кабинет, които засягат удостоверяването на машините за гласуване, пломбите за..

публикувано на 16.09.24 в 10:10