Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно и дъждовно време

Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд облачността ще е значителна, на места главно в Източна България с превалявания от дъжд. Около обяд валежите ще спрат и до края на деня облачността ще се разкъсва и ще намалява, в много райони до предимно слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22° градуса.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът на Благоевград предлага рeшение на казуса с парк „Македония"

Кметът Методи Байкушев внесе предложение в Общинския съвет – Благоевград, с което предлага мерки за законосъобразно решение на казуса с имота на парк „Македония“ и запазването му като място за спорт, отдих и култура. Според кмета имотът, който е известен сред обществеността като „Парк Македония“, заедно с изградените в него сгради, е от стратегическо..

публикувано на 18.09.24 в 17:25

Летците Петко Димитров и Венцислав Дункин са повишени посмъртно във военно звание

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин от Разлог, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната. На 13 септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата..

публикувано на 18.09.24 в 16:42

ВиК- Благоевград вече и във Viber

ВиК Благоевград стартира Viber канал, където потребителите ще могат да следят актуалните новини и да се запознаят с интересни факти относно дейността на дружеството. "Присъединете се, за да бъдете информирани и да получавате най-важната информация директно на телефона си", призоваха от ВиК Благоевград...

публикувано на 18.09.24 в 14:44

МС реши: Всички небитови потребители на ток могат да получат компенсации

Всички небитови потребители ще могат да получат компенсации за разходите за скъпия ток до края на годината, реши правителството като промени програмата за компенсации. За изпълнението ѝ ще са необходими над 500 милиона лева. Еврокомисията даде „зелена светлина“ за подпомагането. Очаква се МС да одобри компенсация на разходите на бизнеса за ток..

публикувано на 18.09.24 в 14:35

Пазарът на грозде в Благоевград: С 20-30 ст. по-високи цени от миналогодишните

Винените сортове грозде вече са на пазара, а търсенето и предлагането е голямо.  С около 20-30 стотинки са по-скъпи винените сортове грозде на пазара в Благоевград. Гроздето обаче се оказа не от Благоевградска област, тъй като тук се обрали много рано масивите. Собственикът Иван Георгиев, който продава при ЗМК, казва, че реколтата е добра –..

публикувано на 18.09.24 в 13:48

Заседанието на българо-македонската историческа комисия се отлага

Заседанието на съвместната комисия по исторически и образователни въпроси между България и Северна Македония, което днес и утре трябваше да се проведе в Скопие, се отлага, съобщават медии в Северна Македония, а част от тях допълват, че вероятната причина е промяната на състава на комисията от страна на Скопие. Преди седмица на закрито заседание..

публикувано на 18.09.24 в 12:23

Партиите в Дупница си разпределиха местата в СИК

Политическите партии в община Дупница постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии за парламентарните избори на 27 октомври. На проведените консултации присъстваха представители на партиите в 50-то Народно събрание. Те постигнаха съгласие за членовете на СИК, съгласно схемата, изготвена от общинска администрация. 49 избирателни..

публикувано на 18.09.24 в 10:00