Тази седмица в Чикаго майстори кулинари и ресторантьори са в надпревара. От тридесет и пет години тук се организира най-големият фестивал за храна на открито "Вкусът на Чикаго".
На 4 юли 1980 г. Анри Мортън предлага на кмета на града Джейн Бърн да затворят в центъра главната улица “Мичиган “ и ресторантите да направят щандове, за да продават храна. Очакванията са за около 100 000 посетители, но те са повече от 250 000. На следващата година фестивалът става с продължителност не един, а 10 дни и е преместен в "Гранд парк", където се провежда и досега. Към кулинарните изкушения организаторите прибавят и жива музика и други забавления. Миналата година фестивалът привлече 1.1 милиона души и направи 5. 460 милиона долара за 4 дни.
Сега във "Вкусът на Чикаго" 60 ресторанта в продължение на 5 дни приканват посетителите да опитат от приготвените кулинарни удоволствия. Тази година българските ресторанти нямат участие, но българката Галина Тодорова се включва във фестивала като манекен, за да представи лятна модна колекция. В почивните дни, обичайно, интересът към "Вкусът на Чикаго" е най-голям.
Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..