Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закриване на сезона

Премиери и дебюти във финалния концерт за сезон 23/24 на Оркестъра за народна музика на БНР

диригент Димитър Христов

На 20 юни 2024 г. от 19:00 ч., в Първо студио на БНР, Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи своя финален концерт за сезон 2023/2024. Тази специална вечер е „кулминацията на концертния сезон“, а почитателите на Оркестъра ще чуят ярки солисти, записани през миналите девет месеца в Радиото.

Концерт с премиерни заглавия и дебюти на седем забележителни гост-солисти!

Сцената ще бъде озарена от пиринската певица с въздействащ глас Соня Ковачка, галовният странджански вокал на Галя Гильова, темпераментната влашка певица Лора Асенова и проникновеният певец от родопското село Старцево Роман Романов. Програмата на концерта предлага среща с виртуозните инструменталисти: акордеонистът Пламен Димитров, кавалджията Дамян Димов и гайдарят Румен Монев - трима музиканти с ярък авторски почерк, които също бяха част от звукозаписната продукция на БНР в този сезон.

Премиерите в концертната програма не спират до тук!

За първи път ще прозвучат най-новите пиеси на солистите от Оркестъра за народна музика гъдуларката Христина Белева и тамбуриста Петър Миланов, както и нова музика от триото Недялко Недялков/Мартин Владимиров/Петър Миланов, триото Бисер Соколов/Костадин Генчев/Християн Цвятков и квартетът Георги Добрев/Борислав Гълъбов/Християн Цвятков/Калоян Минчев. Автори и аранжори в последния концерт за сезон 2023/2024 ще бъдат Георги Андреев, Димитър Христов, Костадин Генчев, Ангел Добрев, Пейо Пеев, Борислав Згуровски, Стоян Пауров, Йордан Данев, Петър Миланов, Недялко Недялков, Бисер Соколов, Пламен Димитров, Румен Монев и Дамян Димов.

Билети за събитието могат да се правят в Рекламно-информационен център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4) и  в мрежата на Ивентим.

*Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, специалист „Музика“ към СУ, Департамент „Музика“ към НБУ и АМТИИ Пловдив, срещу ученическа или студентска карта!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 21 юни се отменя

Уважаема публика, Поради независещи от нас обстоятелства, свързани със здравословното състояние на Маестра Деляна Лазарова, се налага концертът на Симфоничния оркестър на БНР „Летни настроения“, планиран за този петък 21 юни, да бъде отменен. Поради това, премиерното изпълнение в България на Концерта за виола от Добринка Табакова с определените..

публикувано на 17.06.24 в 16:35

Радиосимфониците с Деляна Лазарова и Максим Рисанов изпълняват творба на Добринка Табакова

Летни и неподправени настроения с подбрана и интригуваща концертна програма ще създадат Радиосимфониците на 21 юни от 19 часа в зала „България” . Заедно с тях на една сцена ще им партнират двама утвърдени музиканти, покоряващи с размах световната сцена – диригентът Деляна Лазарова и виолистът Максим Рисанов . За пореден път..

публикувано на 10.06.24 в 17:47

Карла Кьолнер за първи път с Биг бенда на БНР

В последния за сезон 2023/2024 концерт на Биг бенда на БНР блестящата германска тромбонистка Карла Кьолнер ще гостува като солист и ще представи своя музика за биг бенд. Тя е само на 30 години, но има впечатляваща биография и се откроява като един от най-ярките млади европейски джаз музиканти. Представянето на нова европейска музика за биг бенд е..

публикувано на 07.06.24 в 17:04

„Карнавал на животните“ с допълнителна дата в Първо студио на БНР

Симфоничният оркестър, Константин Илиевски и Марио Ангелов ще представят отново "Карнавал на животните" от Сен-Санс в Първо студио на БНР на 25 юни, вторник, от 10:30 часа. Тази е последната дата за това очаквано от малчуганите събитие. "Карнавал на животните" беше представен вече два пъти в БНР. През зимата Радиосимфониците подготвиха два специални..

публикувано на 04.06.24 в 09:48

"Темпераментни ритми" в следващия концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Следващият концерт на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Константин Илиевски ще бъде на 7 юни от 19 часа в зала „България“. Концертната програма ще започне с Vivace e molto ritmico - една от частите на балетната музика за симфоничен оркестър „Орис“ от композитора Румен Байрактаров , която той специално..

обновено на 03.06.24 в 14:27