Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Дянков ще се бори и със залозите в интернет

След тютюнопушенето министърът на финансите е решил да се бори с още един порок на българите – залозите в интернет. По неофициални данни оборотите от този вид хазарт възлизат на един милиард лева. Безпрепятственото залагане в мрежата е провокирало Симеон Дянков да възложи анализ, който да покаже каква е реалната ситуация и колко губи държавата от този бизнес.

Най-късно до 10 дни министърът на финансите ще знае на каква сума възлизат залозите в интернет и с каква сума е ощетена хазната.

"Според мен колкото и да губи държавата, е много и трябва да се направи нов законопроект, така че, както в много други държави, примерно в САЩ, това да спре като практика и да се узакони", заяви Дянков.

Как обаче може да се ограничи залагането в интернет – министър Дянков има отговор и на този въпрос.

"Интернет е глобална мрежа, наистина няма как да се спре, но има технически начин, са ми казали нашите експерти, да може да се види от какви компютри и към кои уебсайтове постоянно има някаква връзка и по този начин, предполагам, може да има някаква борба", добави Симеон Дянков.

Финансовият министър не беше сигурен, че за борбата със залозите ще създаде интернет полиция, но категорично заяви, че за нелегалните залагания в мрежата ще има нов закон.
По публикацията работиха: Ваня Вълкова, БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна