Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да бъдат оповестени имената на всички магистрати, контактували с т.нар. Красьо, поискаха от ВСС

Имената на още петима магистрати, разговаряли по телефона с т.нар. Красьо от Плевен, бяха обявени на днешното заседание на Висшия съдебен съвет. Сред тях е и апелативният прокурор Иван Петров, който кандидатства за заместник на главния прокурор.

Другите имена са Николай Господинов, Румяна Ченалова, Димитър Кирилов и Даниел Минов. Те са били кандидати за ръководни постове в системата.

Да бъдат оповестени имената на всички магистрати, контактували с т.нар. Красьо. Това поискаха членове на Висшия съдебен съвет, които се оплакаха, че докато имената се съобщават на порции се тиражират неверни списъци и са правят инсинуации. Според членове на Съвета, някой умело се възползва от ситуацията, за да пречи на системата да работи нормално.

Членът на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет Цони Цонев оповести, че се очаква до края на седмицата да станат известни всички съдии и прокурори, кандидатствали за началнически постове в съдебната система и разговаряли с Красимир Георгиев. Цонев се оплака, че разследването не приключва, тъй като мобилните оператори бавели телефонните разпечатки на разговорите на Красьо от Плевен.

Имената на още петима съдии и прокурори, открити в телефоните на Красимир Георгиев бяха оповестени днес. Двама от тях са от Плевен. Сред разговарялите с представящия се за съдебен лобист е и апелативният прокурор Иван Петров, който кандидатства за заместник на главния прокурор Борис Велчев.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна