Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серина Уилямс спечели Australia Open 2010

Серена Уилямс спечели петата си титла от Откритото първенство на Австралия по тенис, след като във финала се наложи над завърналата се на корта преди 20 месеца Жюстин Енен (Белгия) с 6:4, 3:6, 6:2. За поставената под номер 1 в схемата американка това е и общо 12-и успех в турнирите от Големия шлем, като по този показател тя се изравни със сънародничката си Били Джийн Кинг. Двете си поделят 6-о място във вечната ранглиста.

За Серина това е трета титла в последните четири години и втора подред, след като през 2009-а година се наложи над Динара Сафина (Русия).  Лидерката в световната ранглиста е печелила всеки финал, на който се е класирала в Австралия, но е едва втората тенисистка, която успява да защити титлата си след Дженифър Каприати (САЩ) през 2002-а година.

В персоналните мачове между двете тенисистки резултатът е  8-6 победи в полза на американката.

Серина Уилямс коментира титлата си пред  Евроспорт „Поздравявам Жустин за страхотния финал. Тази среща можеше да бъде спечелена от всяка една от нас. Тя се представя наистина страхотно, след като се завърна. Искам да благодаря на толкова много хора, най-вече на семейството и приятелите ми, които винаги са до мен и ме подкрепят. Благодаря на всички. Много съм щастлива от този успех.”

 

Жустин Енен поздрави Серина Уилямс за титлата й: „Последните две седмици бяха много емоционални за мен. Искам да поздравя Серина, защото тя е истински шампион. Игра отлично и успя да спечели. Добра работа, Серина, ще се срещнем отново догодина.”

/К.И./

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна