Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама свидетели срещу "Наглите" не искат да дадат показания

Двама свидетели срещу групата на „Наглите” са се отказали да сътрудничат на МВР и прокуратурата. Това става, след като Софийският апелативен съд пусна от ареста Антон Петров-Хамстера, съобщи пред „Хоризонт” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той добави, че и по други ключови дела има разколебали се свидетели заради преминали на по-лек режим обвиняеми подсъдими. За отказалите се да говорят срещу Тони Хамстера Цветанов обясни:

"Това са и допълнителни свидетели, които могат да подпомогнат за повече доказателства и разплитането на схемата, която трябва да бъде овладяна отвсякъде. Това достатъчно ли Ви е, за да Ви каже какъв е проблемът и каква е тежестта на това, което правим?"

Ден, след като премиерът Борисов и Висшият съдебен съвет се споразумяха за взаимен мораториум върху острите коментари върху острите коментари помежду си, министър Цветанов заяви, че и съдът е съпричастен към всичките убийства от последните години.

По повод инцидента с пребитите служители на лифта в Боровец, Цветанов беше категоричен, че с действията си директорът на полицията в Самоков Николай Кокалов не покрива критериите за началнически пост в МВР. Каква ще е съдбата му обаче, ще стане ясно след проверката. Министърът отрива пропуски в работата на цялата дирекция на МВР в област София, проличали около залавянето на „Наглите”.

"Голяма част от къщите, които бяха открити, бяха на територията на София-област. И, ако имаше добри действия от страна на съответните ръководители, преди да пускат определени задачи, щяхме да имаме повече информация и то преди месеци. За съжаление обаче, след като започна разследването и разплитането на целия този възел около „Наглите”, се стигна до местонахождението на тези къщи, за което служителите в Областната дирекция въобще и не подозираха," добави Цветанов.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна