Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай е задържан за връзки с "Наглите"

Полицаят Йордан Костов е задържан за нерегламентирани контакти с групата за отвличания "Наглите". Костов е инспектор в сектора за оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода.

Кабинетите му в главната дирекция и в Трудово-поправителното общежитие в Казичене са запечатани. Проверява се неговата връзка с групата на “Наглите” и се очаква да бъде поискана 72-часова мярка "задържане под стража".

Задържаният съдействал за по-облекчен режим на "Наглите" в затвора, каза вътрешният министър Цветан Цветанов. Той коментира, че задържането на полицейския служител е продължение на работата на полицията спрямо полицаите, съпричастни към определени престъпни групи.

"Този служител, от информацията, която имахме в процеса на установяването, локализирането и организирането по реализацията по „Наглите”, това е служител, който в минал период от време се е познавал с основните играчи в групата на „Наглите”, които бяха задържани от престоя им в затвора и от това, че е отговарял за тях и също така е съдействал за техния по-облекчен режим."

Вътрешният министър посочи, че в момента текат процесуално-следствените действия: "Запечатани са кабинетите му както в „Казичене”, така и в „Криминална полиция” София. След като колегите приключат с всичко, което е с претърсването, изземването и с всичко, което има събрано и което би могло да бъде събрано в тези 72 часа, ще мога да бъда по-конкретен в това, което ще ви кажа".

Разследващите проверяват още четирима служители на МВР, за които има също подозрения за връзка с групата за отвличания.

Съвместната операция по задържането на дирекция “Вътрешна сигурност” и ГДБОП, проведена под ръководството на заместник-градския прокурор Роман Василев.

По публикацията работиха: Георги Софронов, Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна