Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблемите в Хаити продължават

Нито едно от 33-те деца, които баптистки мисионери от САЩ се опитаха да изведат от Хаити, не е било сираче. Поне 13 от децата били предадени на мисионерите от
родителите или близки роднини. Тази история допълва съобщението, направено от  агенцията в началото на месеца, че жители на планинско градче близо до столицата Порт-о-Пренс се съгласили от отчаяние да дадат децата си за отглеждане на религиозни американци, които обещавали да им осигурят по-добър живот. Лора Силсби, лидерка на групата мисионери, които бяха задържани при опит да изведат децата от Хаити, все още е в ареста и упорито настоява, че всички деца били сираци или имали само много далечни роднини. Някои от задържаните мисионери бяха освободени и се завърнаха в САЩ.

Електронното издание „Хаити прес нетуърк” разпространи информацията за задържаната в Румъния пратка хероин в камион, превозващ хуманитарна помощ от България за Хаити. Френският вестник „Фигаро” уточнява, че камионът пътувал от България за Белгия. Според руското интернет издание „Правда Ру” пакетите с наркотика били скрити в спирачната система на автомобила. Изданията допълват, че задържаният български гражданин може да получи присъда до 25 години затвор.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна