Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгений Дайнов: Конфликтът между институциите ще продължи

Конфликтът между институциите ще продължи, защото в тяхната основа стоят руските енергийни проекти. Това заяви в предаването "Неделя 150" на "Хоризнонт" политологът Евгений Дайнов. Според него, президентът Георги Първанов е този, който провокира тези сблъдъци.

"До импийчмънт аз съм малко скептик дали ще се стигне, но трябва да бъде ясно, че президентът Първанов е онзи, който провокира тези сблъсъци още от септември. Трябва да е ясно, че тези сблъсъци са на почвата, на геополитическа почва и трябва да е ясно, че, някой го беше казал, Георги Първанов гледа назад, Георги Първанов си мисли неща, които нито са актуални, нито са в кой знае какъв национален интерес", заяви Дайнов.

От своя страна бившият депутат от БСП Татяна Дончева посочи, че проблемите не са геополитическите проекти, а икономическото състояние на държавата.

"Ситуацията с държавните финанси е много тревожна и натрупването на дефицит е изключително прекомерно. Обстоятелството, че правителството крие този факт, няма да му помогне, защото той след няколко месеца ще лъсне. Причината за този дефицит е поведението на министъра на финансите, чиито първи две стъпки бяха да спре разплащането с бизнеса по отношение на обществените поръчки и да спре връщането на ДДС, като се мъчи да го разсрочва във времето неизвестно колко дълго", коментира Дончева.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна