Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алиосман Имамов: Не пипайте доходите на хората!

Снимка: БГНЕС

" Управляващите използват най-лесния подход - орязване на доходите на обикновените хора и то на тези, които имат най-ниски доходи." Това заяви в предаването "Преди всички  зам.председателят на ДПС и член на бюджетната комисия в Народното събрание Алиосман Имамов. Той каза, че появата на драстичните мерки за борба с кризата в медиите е на принципа "проба - грешка" : "Пускайки в общественото пространство определени идеи, те пробват обществената чувствителност, отношението на работодатели, социални и браншови организации."

Според Имамов появилите се в медииите мерки за борба с кризата показват липса на оценка на конкретната ситуация в България: "В повечето случаи България се третира като развиваща се, бананова република, а не като член на ЕС, като държава, която е изминала пътя на прехода от една система към друга." Другият проблем, според Имамов, е липсата на философия за подхода, който трябва да се приложи за борба с кризата.

Имамов каза, че е социално опасно да се правят аналогии с Гърция и че подобен вариант на развитие за нашата страна е изключен. Според него е нормално частният сектор да понесе тежестта на кризата, защото в основата си тя е предизвикана от взаимоотношения между частни фирми. "Не пипайте доходите на хората", отправи апел към управляващите Имамов.

"Ако наистина някой си е поставил цел да реже от доходите на българските граждани, това определено може да взриви социалния мир в страната", допълни зам.председателят на ДПС.

Цялото интервю на Таня Милушева с Алиосман Имамов може да чуете в звуковия файл

/Л.Ц/

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна