Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Лавров: Презареждането на руско-американските отношения беше успешно

Презареждането в отношенията между Русия и Съединените щати беше успешно, заяви руският външен министър Сергей Лавров, който присъства на срещата на американския държавен секретар Хилари Клинтън с президента Дмитрий Медведев. 

Медведев прие Клинтън в своята резиденция край Москва. След срещата Лавров заяви, че на нея са били обсъдени финалната подготовката на Договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия, иранската ядрена програма и близкоизточният мирен процес. Според руския външен министър, след като презареждането в отношенията с Вашингтон вече е факт, сега най-важното е да не спира движението напред и диалогът да се развива без паузи.

В този контекст смятам , че можем да определим сегашното посещение на държавния секретар на САЩ в Русия като дозареждане във въздуха, допълни руският външен министър.

Относно иранската ядрена програма, Сергей Лавров каза, че ако Техеран отказва да сътрудничи с международната общност, санкциите могат да станат неизбежни. Според руската позиция обаче те не трябва да бъдат парализиращи и агресивни и да оказват негативно въздействие върху иранското население.

По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени