Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още веднъж за конфликта между властите

По повод на вчерашните дебати в Народното събрание за отнемане правомощията на президента, завършили с неуспех, водещата Веселина Миланова разговаря с Красимир Велчев - съпредседател на ПГ на ГЕРБ и с политолога Арман Бабикян.

Първият събеседник на "Преди всички" - Красимир Велчев още в началото на интервюто обяснява, че печеливш при такъв вид конфликт няма. Винаги губят и двете страни. Важното според него е да се знае, че в държавата трябва да има ред и всеки трябва да си знае правата и задълженията. Това, според него, се отнася и до президента, и до всички органи на властта.

Вторият събеседник по същата тема е Арман Бабикян - политически анализатор. Той коментира равнището на вчерашното обсъждане в парламентарна зала, погледнато от неполитическа гледна точка. Според него тези, които подкрепят едната теза - против президента, си останаха същите, а които подкрепят президента също остават непроменени. Според Бабикян с този акт става очевидно и друго - че ГЕРБ желае цялата власт в страната.

Чуйте интервютата в звуковите файлове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна