Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цв. Цветанов: Операция "Октопод" не е спирала след задържането на арестуваните

Операция "Октопод" не е спирала от момента на задържането на арестуваните. Естествено, че ще има последващи действия, свързани с разследването, но трябва да се съберат доказателства, за да може да има ефективни присъди, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по БНР. Той съобщи, че част от групата на "Лапачите" са пуснати, но това не трябва да демотивира служителите от МВР.

Според Цветтанов се вижда форма за промяна в съдебната система. По думите му задържането на бившия военен министър Николай Цонев, съдия Сантиров и Тенчо Попов е едно доказателство, че има какво да се желае.

Цветанов изрази надежда, че ВСС ще даде формата и начина за законодателна промяна.

"В четвъртък ще се проведе среща с ВСС. Това ще е денят, в който ще отида във ВСС и можем да си кажем много неща във връзка с бъдещи решения", отбеляза още Цветанов.

Относно новите паспорти, вътрешният министър каза, че по договор на ден е трябвало да има 7000 нови документи, но за съжаление, за всичките работните дни има едва 400 такива и разликата е огромна. Към настоящия момент протоколът за приемане на системата не е приет, но той ще бъде предоставен от МВР, уточни още Цветанов. Той се извини на всички български граждани за неудобството, което е имало около издаването на новите документи.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна