Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

96 души са загинали в самолетната катастрофа край Смоленск

Броят на жертвите на самолетната катастрофа край Смоленск, в която загина полският президент Лех Качински, е 96 души, съобщи руското Министерство на извънредните ситуации. Според предишните съобщения жертвите бяха 97 души.

По информация на агенция Интерфакс, една от пътничките, която е фигурирала в списъка на пътниците на разбилия се самолет, не се е качила на борда в Полша. На борда на самолета са пътували 88 пътници и 8-членен екипаж, се уточнява още в съобщението на министерството.

Руският премиер Владимир Путин обяви, че тленните останки на всички жертви без тези на държавния глава и съпругата му, ще бъдат транспортирани до Москва за установяване на тяхната самоличност.

Тленните останки на полския президент Лех Качински и съпругата му Мария ще бъдат транспортирани директно до Полша в 12:00 ч. местно време. Очаква се телата на загиналия държавен глава и първата дама на Полша да пристигнат във Варшава с военнотранспортен самолет "КАСА", след като бъдат изпратени с военни почести в Смоленск.

По публикацията работиха: Биляна Николова, БНР - Световните агенции

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна