Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Гагаузов е разпитван само като свидетел по проекта "Водно огледало"

По досъдебното производство за проекта "Водно огледало" бившият министър на регионалното развитие Асен Гагаузов засега е разпитван само като свидетел. Наблюдаващият прокурор Пламен Георгиев заяви, че на този етап е твърде рано да се говори за това ще бъде ли искан имунитета на Гагаузов и ще му бъде ли повдигано обвинение.

Георгиев обясни, че разследването за обекта, за който от известно време е с повдигнато обвинение кмета на Кърджали Хасан Азис, е започнало по сигнал на ДАНС. От Агенцията твърдят, че има данни за съществени нарушения, допуснати от длъжностни лица в Министерството на регионалното развитие по време на миналия кабинет.

За какви нарушения става дума и какви са щетите за държавния бюджет, ще се установява със специална петорна строително-техническа експертиза, обясни Георгиев, но отказа повече подробности.

Междувременно, бившият премиер Сергей Станишев заяви в Кърджали, че обвиненията на правителството за т.нар. "Водно огледало" в града са абсурдни. Според него в случая става дума за политическо говорене с цел създаване на негативни обществени нагласи.

Станишев огледа построеното хидросъоръжение, след което даде началото на изнесено заседание на Изпълнителното бюро на БСП. След като разгледа в завършен вид Водното огледало, Станишев заяви, че е доволен от резултата.

Провокиран от интервю за обекта с прокурора Пламен Георгиев, бившият премиер коментира, че изнесените там тези са абсурдни. Според Станишев в случая е важна оценката на местните хора, а не тиражирането на лъжи.

По публикацията работиха: Силвия Великова, Валя Апостолова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна