Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС разкритикува икономическата политика на правителството

От ДПС посочиха, че в началото на пролетта не е изпълнено нито едно от обещанията на правителството – членството в чакалнята за Еврозоната и началото на края на икономическата криза. За това от ДПС ще настояват Министерският съвет да предложи на Народното събрание адекватна антикризисна програма в съответствие с предложената стратегия за развитие на Европа до 2020 г.

Предложените от правителството 60 антикризисни мерки няма да бъдат достатъчни за подобряване на ситуацията до края на годината. Те ще бъдат ефективни само за няколко месеца, предупредиха от ДПС. От там посочиха, че няма да подкрепят и новата кандидатура на Анна-Мария Борисова за министър на здравеопазването.

Христо Бисеров каза, че рокадата не е заради смяна на политика, а заради смяна на лица. Той отбеляза, че точката даже не присъства в програмата на Народното събрание. От ДПС са готови на политически диалог с БСП, нещо, което поиска лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според Бисеров за първи път БСП признава, че няма адекватна политика в смесените райони. "Ние винаги сме били готови за такова партньорство, особено в бивш коалиционен партньор", посочи Христо Бисеров, но и отбеляза, че поне досега позицията на БСП Кърджали не е била позиция на централното ръководство.
По публикацията работи: Добромир Видев - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна