Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Професор Анна-Мария Борисова отново отказа да отговаря на журналистически въпроси

Номинираната за нов здравен министър професор Анна-Мария Борисова за пореден път отказа да отговаря на журналистически въпроси, свързани с предложението да наследи Божидар Нанев на поста. В Пловдив професор Борисова откри деветия Национален конгрес по ендокринология.

След като дълго време се правеше, че не вижда следващите я журналистически екипи, най-накрая професор Анна-Мария Борисова реши, че ще отбие атаките така: "Ще се усмихвам".

За разлика от мълчанието на професор Борисова, колегите й коментираха какво очакват от нея като здравен министър и какви ще са предимствата й ако бъде назначена на поста.

Изключително организиран човек, много добър администратор и освен това в детайли познава проблемите на здравеопазването., заяви един от участниците във форума.

Ако няма чуждо влияние и не настояват върху нея, може да свърши много добра работа., изрази мнение друг колега на Борисова.

Да оправи проблемите на гилдията, проблемите със здравната каса, проблемите на пациентите, свързани с изписването на препаратите, и ако може да се справи и с корупцията сред лекарското съсловие би било добре., посочи друг от присъстващите лекари.

По-късно при откриването на конгреса професор Ана-Мария Борисова съобщи, че изключително големият интерес към форума няма нищо общо с вестта, че ще става министър. Тя подчерта, че 470 ендокринолози са се регистрирали още през март и призова колегите си да се включат в благотворителния търг на организацията за набирането на средства за децата с диабет от Хаити.

Междувременно председателят на парламентарната здравна комисия Лъчезар Иванов заяви пълната си подкрепа за кандидатурата на професор Борисова за поста министър на здравеопазването.

По публикацията работи: Мая Младенова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна