Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генерал Тонев защити Жени Начева

Директорът на ВМА ген. Стоян Тонев заяви, че парите, заради които прокуратурата обвинява Жени Начева, че е дала неправомерно на болницата, са отишли за парно, ток и вода. Пред "Хоризонт" Стоян Тонев потвърди, че става въпрос за близо 512 хил. лв.

Тези разходи са реалните разходи, които са направени във връзка с договора, който е сключен със Здравната каса. Аз не разписвам разходите, които са по отношение на договора със Здравната каса. Аз разписвам разходите, които са болницата, а те са ток, вода, парно.

Генерал Тонев защити Жени Начева.

Г-жа Начева работи от 2003 г. в Касата. Тя се е занимавала точно с бюджета на Касата, затова и съвсем скоро беше избрана за шеф на Касата. Ако има някакъв опит за диалог, това е благодарение на нея, защото имайки предвид, че една, да го кажем, една емоционална, нежна и слаба жена, знаете ли как протичат срещите на шефовете на болници с нея, ами ние горе-долу ще я удушим.

Болница "Токуда" пък не е получила споменатите в обвинението срещу Жени Начева 327 хил. лв., каза пред "Хоризонт" финансовият директор на болницата Ренета Инджова.

Тези 327 хил. лв. все още седим и ги чакаме, защото това са надлежно извършени дейности през юли и септември 2009, които и до този момент не са ни изплатени от Касата.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна