Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В столицата няма ясно изразен лидер на наркоразпространението

Над 8 тона оцетен анхидрид са иззети при акция на ГДБОП. Специализираната операция е проведена в София и село Гурмазово в района на Божурище. Задържани са шестима души.

Във всеки квартал на София има по двама или трима наркобосове, които се борят за лидерското място, каза пред журналисти директорът на Столичната полиция комисар Валери Йорданов. Той коментира и задържането на Владо Комара, както и операция "Регистраторите".

Според шефа на Столичната полиция комисар Валери Йорданов, в момента няма ясно изразен лидер на разпространението на дрога.

За един лидер на територията на столицата не можем да говорим. Надявам се да не се стига до квалификации като показни убийства...

По повод на задържането на Владо Комара, комисар Йорданов заяви, че в близкото минало той е бил приближен на Иво Карамански и се е занимавал с рекет, изнудване и наркоразпространение. В полицията е постъпил сигнал, че Владо Комара се занимава с търговия на дрога.

Снощи при едно засичане лицето е спряно. Оказало е съпротива. Не е искало да излезе от автомобила. Счупено е стъклото от полицейските служители и лицето е извадено от колата. На задната седалка са открити 400 г амфетамин. В дома му още около 100 г са намерени, амфетамин...

Над 100 хиляди са установените щети до момента във връзка с дейността на групата, задържана при операцията "Регистраторите", уточни комисар Валери Йорданов.

Сигналът беше точно за съдействие с използване на истински документи. Снощи се предаде още едно лице. Нашата вест е, че има хора, които са им съдействали с умисъл, говорим за служители на КАТ.

По публикацията работи: Георги Софронов – БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна