Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите не приеха искането на БСП за нов пакет от мерки на МС за борба с кризата

Депутатите не подкрепиха искането на БСП и други народни представители Министерски съвет да внесе нов пакет от мерки за борба с кризата.

Предложението влезе в пленарната зала за обсъждане без подкрепа от комисиите. Според вносителите от БСП целта е да се направи цялостна оценка на дейността на правителството по антикризисния план, приет миналата година, и да се задължи правителството да внесе нов пакет от мерки. Според вносителите на проекта не е изпълнен антикризисния план, предложен миналата година. Искаше се обвързване на текстовете с новите 60 предложени антикризисни мерки на правителството.

Преди гласуването Ангел Найденов от Коалиция за България предложи до 14 май правителството да внесе нови антикризисни мерки в Народното събрание. Критично настроен беше бившият финансов министър Пламен Орешарски. Той каза, че правителството е направило отказ от антикризисни мерки. На няколко пъти от парламентарната трибуна се чуха призиви ГЕРБ да предостави човек, който да се ангажира с икономическия потенциал на партията, поискано беше и финансовият министър отново да бъде повикан в парламента. От ГЕРБ обаче насочиха критиките си отново към предишното правителство.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени