Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мравката изигра ключова роля в делото срещу братя Маринови

Лице с прякор Мравката се оказа с ключова роля по изясняване на истината по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови. Заедно с още четирима души те са подсъдими за подготовката на убийствата на покойните вече Иван Тодоров – Доктора и Никола Дамянов и на о.з. ген. Любен Гоцев. Издирването на Мравката отложи поредното заседание със седмица.

35 се оказаха мравките в масивите на МВР. Пълна ли е информация, това ще трябва да отговорят до 21 май службите, след като адвокатите на подсъдимите не откриха в предоставения им секретен списък едно конкретно лица, популярно с такъв прякор.

Интересът към човека с прякор беше провокирано от показанията на анонимен свидетел, който го посочи като споделил му, че Маргините искали да отстранят Доктора от бизнеса с цигари.

Мравката беше посочен като подсъдим по друго дело. С този прякор е известен един от обвинените за бившия сътрудник на Големия Маргин – Бай Миле. Тихомир Дочев – Мравката се е познавал с Малкия Маргин. Това разказа самият Николай Маринов, който свидетелства в процеса за убийството на Милчо Бонев.

Защо подсъдим за разстрела на няколко лица не излиза от справката на МВР – това ще стане ясно евентуално другата седмица. Пак тогава адвокатите на подсъдимите от групата на Маргините ще питат допълнително анонимния свидетел по кое точно дело е подсъдимо лицето с прякор Мравката.
По публикацията работи: Силвия Великова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна