Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кошмар за Германия - Балак пропуска световното

 

Капитанът на германския национален отбор Михаел Балак ще пропусне световното първенство по футбол в Република Южна Африка заради контузия в глезена. Халфът на "Челси" получи неприятната травма по време на финала за купата на Англия в събота между "сините" и "Портсмут", завършил 1:0 в полза на столичани.

В понеделник Балак премина обстойни прегледи, които му донесоха неприятната новина - скъсана връзка на глезена.

"Капитанът на германския отбор Михаел Балак няма да може да играе на световното първенство в Република Южна Африка през 2010 година. Той ще тренира едва след осем седмици, показват изследванията, направени от доктора на националния отбор Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт.", съобщиха от германския футболен съюз.

33-годишният Балак записа участия на Мондиал 2002 и Мондиал 2006, като бе с основна заслуга за класирането на Бундестима за финала на първенството в Япония и Корея през 2002. Четири години по-късно германците спечелиха бронзовите медали от шампионата на Планетата с Балак в състава си.

Михаел Балак дебютира за Бундестима през 1999 година и има 98 мача и 42 гола. Селекционерът Йоаким Льов определи бившия футболист на "Кемниц", "Кайзерслаутерн", "Байер" Леверкузен и "Байерн" Мюнхен за "абсолютен лидер на отбора".

Германия е в група "D" на световното първенство заедно с отборите на Сърбия, Гана и Австралия.

 

/С.К./
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени