Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Колева - Музикант на годината 2009

 

Татяна Колева бе избрана от слушателите на Алегро виваче за Музикант на 2009 година. Церемонията по връчването на наградите беше в зала "България" на 24 май 2010 г.

© Снимка: Емилиян Динов

След церемонията Музикант на годината 2009: екипът на Алегро виваче с Татяна Колева и водещата Силвия Лулчева 

Победителката в допитването долетя от Холандия, където живее и работи от 1991 година, за да участва в гала-концерта с българска премиера на Концерт за вибрафон и струнни от Еманюел Сежурне. Повече за изпълнителката и кариерата й можете да научите в официалния й сайт.

Татяна Колева бе солистка на камерния ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров, които получиха награди в категориите Ансамбъл на годината и Юбилей.

Камерен ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров

 

Приза Млад музикант на годината получи 16-годишният китарист Давид Дяков, който не можа да присъства на събитието поради участие в международен конкурс в Германия, където отскоро учи.

Китаристът Давид Дяков

 

Нова категория в допитването за Музикант на годината бе определена от гласувалите слушатели - Най-успешен музикален проект. Наградата получи концертния цикъл "Сцена Академия" в Националното музикално училище "Любомир Пипков" - София. Кларинетистът Боби Йоцов доведе със себе си млади колеги, ученици в училището - участници в концерти от проекта.

Участници в концерт от проекта "Сцена Академия"

 

За финал на гала-концерта Музикант на годината 2009 изненада за присъстващите в зала "България" поднесоха Татяна Колева и момчетата от нейния успешен проект Младежки перкусионен ансамбъл.

© Снимка: Крум Крумов

Татяна Колева и Младежкия перкусионен ансамбъл 2009


Очаквайте снимки от гала-концерта Музикант на годината 2009.

/ИГ/

По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна