Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лесничей от Белово е част от престъпната група за нелегално разпространение на цигари

Действащ лесничей от Белово е един от участниците в престъпната група за нелегално разпространение на цигари без бандерол, която беше разбита в Пазарджик. При полицейската акция бяха задържани петима души и конфискувани 80 мастербокса цигари. Стоката е била предназначена за пловдивския и пазарджишкия пазар, но организатора на групата Бойко Бошулеца е имал амбицията да разшири контрабандния канал до Полша.

Основните участници в групата бяха задържани в момент, когато са получавали стоката от Бойко Бошулеца. При задържането им 37-годишният старши лесничей и съпругата му са направили опит да избягат с автомобила си „Опел Астра”, заради което е било организирано преследване, съобщи директорът на пазарджишката полиция комисар Стоян Стоянов.

"Те са се договорили на цена 1,40 лв. за кутия цигари и съответно ги продават минимум на 2 лв., което означава, че те са платили 56 хил. лв. и ако им бяхме дали възможност да ги продадат, щяха да придобият поне 80 хил., което им дава печалба от 24 хил. лв. само за една сделка. Дейността на групата е така организирана, че да бъде и добре прикрита, като се използват наистина сериозни конспиративни методи, които са типични за контрабандистите, включително някои от тях обичайно се прилагат от контрабандисти на наркотици като способи и имаме основания да предполагаме, че става въпрос за контрабандни канали," поясни Стоянов.

В момента се извършват обиски в още 10 дома в Пазарджик и 5 в Асеновград, където Бойко Бошулеца живее от скоро с цел прикриване на следите си.

По публикацията работи: Невена Петрова - кор. на БНР в Пазарджик
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени