Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам. държавният секретар на САЩ Джеймс Стайнберг идва у нас

Заместник-държавния секретар на САЩ Джеймс Стайнберг пристига на посещение в България. Той ще се срещне с премиера Бойко Борисов, военния министър Аню Ангелов и министъра на външните работи Николай Младенов.

Джеймс Стайнберг пристига в България от Сараево, където се проведе министерска среща ЕС-Западни Балкани. Една от целите на срещата е бе затвърждаването на подкрепата на САЩ и ЕС към страните от Западните Балкани по пътя им към евроатлантическата интеграция.

По време на посещението си в България заместник-държавният секретар на САЩ ще изрази високата оценка на Вашингтон за партньорството със страната ни, посочват от Държавния департамент. Разговорите ще засегнат въпроси от взаимен интерес.

Преди седмица на посещение в България беше шефът на ЦРУ Лиън Панета. Ден след него за срещата на Черноморското икономическо сътрудничество дойде външният министър на Иран Манушер Мотаки. Това даде повод на специализирана във военни и разузнавателни въпроси американската информационна агенция Stratfor да предположи, че разминаването в София на високопоставени лица на Иран и САЩ е евентуална "прелюдия" за преговори между двете страни.

Само преди две седмици в София беше и генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна