Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Светкавица" ще играе за пръв път в историята си в "А" група

Футболистите на "Светкавица" ще играят в "А" група, ако получат лиценз от БФС
Снимка: БГНЕС

 

Отборът на "Светкавица" Търговище победи състава на "Етър" Велико Търново с 3:1 в мач-бараж, игран пред около 2 500 зрители на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен, и през следващия сезон ще играе в "А" футболната ни група. Отборът от Търговище за първи път в своята история ще бъде член на елитната ни група, като любопитното е, че в първенството на Източната "Б" група този сезон, "Светкавица" зае 4-то място.

Още в 5-та минута след центриране от десния фланг Тихомир Кънев засече топката с крак и отборът на "Етър" поведе с 1:0. Постепенно инициативата премина в отбора на "Светкавица" и след отличен пробив на Николай Вълев, който премина трима "виолетови" играчи, топката попадна в Даниел Генов и той в 24-та минута
изравни - 1:1.

В самото начало на второто полувреме Даниел Генов отправи нещо средно между удар и центриране и високият Румен Стоянов засече топката с глава, тя се удари в гредата и след това се спря в мрежата на "виолетовите" - 2:1 за "Светкавица".
Футболистите на "Етър" се опитаха да направят обрат в мача, предприеха няколко атаки, но в 3-та минута на даденото четириминутно продължение Славчо Шоколаров след продължителен рейд излезе сам срещу вратаря на "виолетовите" Венцислав Димитров и оформи крайния резултат - 3:1 за "Светкавица".

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна