Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама наши боксьори стигнаха полуфиналите на европейското, печелят най-малко бронзови медали

Снимка: БГНЕС

Двама българи се класираха за полуфиналите на европейското първенство по бокс за аматьори в Анкара, с което си гарантираха най-малко бронзови медали. В категория до 91 килограма Тервел Пулев победи по точки в следобедния сеанс Денис Пояцика /Украйна/ и за място във финала ще боксира в четвъртък с Бахрам Музафер /Турция/, който в четвъртфинална среща се наложи над Франческо Соджа /Италия/.

При 49-килограмовите Георги Андонов надигра по точки в четвъртфинала 19-годишния шампион на Унгария Ищван Лакатош, но в полуфиналите в четвъртък го чака сериозно препятствие - руснакът Белик Галанов. Това бе първото появяване на Георги Андонов на ринга в Анкара, който по силата на жребия започна направо на четвъртфиналите. В категория 49 килограма участват 14 боксьори.

Неприятната новина е свързана със световния шампион от Милано 2009 и спортист номер 1 на България за 2009 година Детелин Далаклиев. Той отпадна нелепо тази сутрин заради т.н. "кантарна разлика". Преди четвъртфиналния мач в категория 56

килограма с Вячеслав Гоян /Молдова/ световният шампион Детелин Далаклиев бе точно 56 килограма на контролния кантар. Но след това на истинския кантар, тоест - на официалното премерване на боксьорите, Детелин Далаклиев спря стрелките на 56 килограма и. . . 50 грама!?. Съгласно боксовия правилник за победител без борба бе обявен Вячеслав Гоян, който се класира за полуфиналите, а Детелин Далаклиев отпада от европейското първенство след две победи и нелепа "кантарна разлика".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени