Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преждевременната смърт на Ейми Уайнхаус я отведе в "Клуб 27"

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Двадесет и седем годишната Ейми Уайнхаус беше намерена мъртва в дома си в Лондон вчера след продължителна борба с алкохола и наркотиците. Засега полицията разследва причините за смъртта, която "помогна" на Ейми да влезе в прокълнатия, митичен и зловещ "Клуб 27", отбелязва Франс прес. В него попадат музиканти, починали именно на 27 години като Джими Хендрикс, Джанис Джоплин, Джим Морисън, Кърт Кобейн.

Смъртта на певицата може и да беше предвещана, но потресе света. Франс прес припомня, че кариерата й беше на дива, лъкатушеща между дрогата и отчаянието и я нарича падаща звезда. В. "Фигаро" говори за трагичната съдба на една свръхнадарена изпълнителка.

В интернет вече заваляха послания на колеги и фенове на певицата. Сред тях са посланията на Деми Мур, Тони Бенет, Джесика Алба, Кели Озбърн, Лили Алън, Ким Кардашиян, Кели Кларксън. Всички те определят събитието като много тъжно, но се надяват, че душата на Ейми ще намери най-после покой, предаде АП.

Тази година Ейми отмени турнето си в Европа, след провал на концерта си в Белград, където тя пя фалшиво, заваляше думите на песните си и залиташе по сцената, в резултат на което беше освиркана от феновете.

Ейми Уайнхаус, която беше сравнявана с Били Холидей, неотдавна обяви, че се е отказала от дрогата, но така и не успя да откаже алкохола, отбелязва Франс прес.

По публикацията работи: БТА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна