Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София дава 90 000 лв. за тоалетна в Южния парк

Снимка: БГНЕС

Столичната община ще похарчи 90 000 лева за възстановяването на старата тоалетна в Южния парк. В града ще бъдат изградени 4 нови тоалетни, като 2 от тях ще са в Борисовата градина. Това информира кметът Йорданка Фандъкова. Тя заяви, че изграждането на новия нужник в Южния парк е част от цялостния проект за ремонт на мястото за отдих:

Старата част е съборена. Започва изграждането на новата част. Проектът предвижда да има помещения и място за повиване на бебета или за майките, които се разхождат много в парка да могат да се възползват от тази стая, а също така и пълна достъпност за хора с увреждания и разбира се за майки с колички в тази тоалетна. В момента имаме проект за две тоалетни в Борисовата градина и се изготвя проекта за също така една изоставена тоалетна пред Пирогов. Там районният кмет работи. Има осигурено финансиране. След като проектът бъде готов, ще започне и там реконструкцията.

За реновации в Южния парк са заделени 950 000 лв. Ще бъде изградена осветителна и поливна система.  Ремонтът трябва да приключи през октомври.

По публикацията работи: Евелина Стоянова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна