Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев не се сърди на президента Георги Първанов

Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев не отрече, че президентът Георги Първанов е предлагал тройната коалиция да се разпусне след приемането на България в Европейския съюз. Той обясни защо този вариант не е осъществен:

Защото имаше политическо споразумение, което форматираше програмата на управлението на Тройната коалиция. То беше управление на европейската интеграция, икономическия растеж и социалната отговорност. 1 януари 2007 година беше реализирана първата част на задачата пред правителството. Имаше развитие по отношение на икономическия растеж, но социалната сфера не беше достатъчно реализирана. Ние като партия, която имаше ясни социални ангажименти към доходите на хората искахме да реализираме тази програма.

С думите "Аз не съм обидчив човек и имам чувство за хумор" Станишев коментира казаното от президента Георги Първанов, че като премиер не е вземал бързо решения, както прави сега министър-председателят Бойко Борисов:

Когато взимаш решение, от което зависят съдби на хора трябва да знаеш и да си наясно как ще се отрази това върху живота им. И да, аз достатъчно дълго си мислех дали са достатъчно високи пенсиите на българските пенсионери и прецених, че не са достатъчно високи и затова всяка година през нашия мандат се увеличаваха пенсиите по два пъти. Мислех си например дали София не се нуждае от нова спортна зала и преценихме, че се нуждае и започнахме изграждането на нова спортна зала, която Бойко Борисов сега си присвоява. Мислех и за много други неща. Затова след като се колебах много време реших, че е необходимо да трупаме фискален резерв, за да има буфер и да има зашита по време на криза. Той вече две години опазва България от това, което се случва в много други страни. А по повод решителността на Бойко Борисов- не знам дали е много решително да си сменяш мнението всеки ден на 180 градуса.

По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени