Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тропическата буря Лий ще тества защитата от наводнения в Ню Орлийнс

Мич Ландрюи
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Кметът на Ню Орлийнс Мич Ландрюи предупреди за сериозни дъждове и възможни наводнения в града и околностите му заради тропическата буря Лий. Стихията вече достигна бреговете на щата Луизиана, чийто най-голям град е Ню Орлийнс. Съоръженията за защита от наводнения, които бяха ремонтирани и подновени след катастрофалните последствия от урагана Катрина през 2005 г., ще бъдат подложени на тест от бурята.

Очакваме от петнадесет до двадесет инча дъжд в района на Ню Орлийнс в резултат на тропическата буря. Всеки от нас, който е преминал през това и преди, знае, че въпросът не е колко дъжд вали, а колко дъжд вали за кратко време, обясни кметът на Ню Орлийнс.

Корпусът на американските военни инженери, който се грижи за инфраструктурата, предпазваща от наводнения, съобщи, че не възнамерява да затваря нито една от структурите.

Собствениците на магазини, заведения и хотели в прочутия френски квартал града се опасяват, че бурята може да помрачи ежегодния гей фестивал в Ню Орлийнс.

Хората вероятно се страхуват до смърт да дойдат тук след Катрина, заявила за Асошиейтед прес Ан Соние, мениджър в бар "Джестър". По думите й досега оборотът в заведението е разочароващ.

По публикацията работи: Би Би Си / Мария Петрова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени