Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Архив
Службите за борба с тероризма проверяват надеждността на информация за заплаха от нападение в Ню Йорк или Вашингтон с кола бомба или камион бомба, свързано с 10-ата годишнина от атентатите от 11 септември 2001 г., пише в. Ню Йорк таймс. Вашингтон пост отбелязва, че заплахата е конкретна, но непотвърдена. Смята се, че предупреждението се съдържа в само една разузнавателна информация, пише Гардиън.

Македония отпразнува двадесетата годишнина от независимостта си с разделение, пише Утрински весник. Изданието отбелязва, че никой от опозицията не се е присъединил към честванията.

Сръбските вестници съобщават за форума Сърбия - Европейски съюз, който ще събере в Белград над 400 участници от страните от ЕС и региона. В интервю за Вечерне новости председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой отбелязва, че форумът ще бъде изключителна възможност да се получат впечатления за напредъка на Сърбия по нейния европейски път.

Медицинските сестри във Великобритания от Източна Европа, които не могат да говорят правилно английски, излагат пациентите на опасност. Това предупреждава водещ британски лекар, цитиран от Дейли мейл. Професор Робърт Уинстън от Импириъл колидж в Лондон отбеляза пред Камарата на лордовете, че е особено обезпокоен от медицинските сестри от Румъния и България, които имат ограничени комуникационни способности, дори на родния си език. Те са били обучавани по съвсем различен начин от британските си колеги и нямат навика да говорят с лекарите и своите пациенти, посочва вестникът.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна